05 / 05 / 2024

Kasımda inşaat sektörü

Kasımda inşaat sektörü

Türkiye’de işsizlik eylülde 3 milyonu aşarken, kasım ayında insan kaynaklarında yaşanan hareketlilik yılın finali için umut vaat ediyor. Kasımın istihdam şampiyonları ise güvenlik ve inşaat sektörü oldu.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.

İnşaat sektöründe deprem! Demir fiyatları resmen fırladı! 23 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demire büyük zam geldi. Gelen zamlar inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı. Peki bugün güncel demir fiyatları ne kadar? 2022 demir fiyatları kaç lira? 23 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektöründe bayram var! İşte 16 Kasım 2022 güncel demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına son zamanlarda art arda indirim haberleri geldi. Gelen indirimler inşaat sektöründe bayram havası yaratırken vatandaşlar güncel demir fiyatlarını merak ediyor. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 16 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına gelen indirim inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı! Demir çakıldı! 7 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi arasında olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Gelen indirim haberi inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı! Peki demir fiyatları ne kadar? İşte güncel 7 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat sektörü ciro endeksi Kasım'da 52,9 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Kasım 2021'de geçen senenin aynı ayına göre yüzde 52,9 arttı.

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

İngiltere'de inşaat sektörü Kasım'da son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de inşaat sektörü, Kasım ayında son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti.

İnşaat sektöründe istihdam arttı!

TÜİK Kasım ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Rakamlara göre; işsizlik inşaat sektöründe istihdam 101 bin kişi arttı.

İnşaat sektörü güven endeksi Kasım'da yüzde 5,7 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan sektörel güven endeksi verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 5,7 azaldı ve 79 oldu. 

İnşaat sektöründe küçülme dipten dönmeye başladı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Kasım 2019 Sektör Raporu’na göre, beş çeyrektir üst üste küçülen inşaat sektöründe küçülme hızı son çeyrekte yavaşladı...

İnşaat sektörü güven endeksi 63,9 değerine geriledi!

Ekonomik güven endeksi, Kasım'da geçen aya kıyasla yüzde 1,7 yükselerek 89,8'den 91,3'e ulaştı. Kasım'da inşaat sektörü güven endeksi ise 63,9 değerine geriledi...

İnşaat sektörü güven endeksi Kasım'da 56,6'ya geriledi!

TÜİK, 2018 yılı Ekim ayı Sektörel Güven Endeksleri verisini açıkladı. Verilere göre, inşaat sektörü güven endeksi Kasım ayında yüzde 3,5 oranında azalarak 56,6'ya geriledi. 

Kasımda inşaat sektörü Haberi

Kasımda inşaat sektörü

İnsan kaynakları sitesi ‘eleman.net’in verilerine göre kasımda, bir önceki aya oranla yüzde 4’lük bir artışla 20 bin 924 iş ilanı yayınlandı. Kasımın istihdam şampiyonları ise güvenlik ve inşaat sektörü oldu. İşe yerleştirilen aday sayısı yüzde 6.4’lük bir artışla 8 bin 533 sayısına ulaşırken, en çok istihdam sağlayan sektör yüzde 9.13’le savunma-güvenlik oldu.


Yol haritasını belirliyorlar!

Ortaya çıkan tabloyu değerlendiren ‘eleman.net’ Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, kasım ayında hem yayınlanan ilan, hem de işe yerleştirilen aday sayısı açısından bakıldığında istihdamda hatırı sayılır bir hareketlik yaşandığına dikkat çekti. Ünsal “İnşaat sektörü yarattığı istihdam ile ikinci sırada yer alıyor. Buradan yola çıkarak savunma-güvenlik ve inşaat sektörlerinin istihdamda oynadığı aktif rolünün bir kez daha altını çizmekte fayda var. Türkiye’de bu sektörler istihdamın yol haritasını belirliyor” diye...