01 / 05 / 2024

kaşınhanı revizyon imar planı

kaşınhanı revizyon imar planı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte 4 yılda yaklaşık 40 milyon metrekarelik yeni İmar Planı ve Revizyon İmar Planı yaptık dedi....

Kağıthane Hamidiye imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Kağıthane ilçesi, Hamidiye Mahallesi, 6838 ada, 1 parselin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 21.06.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Konya'da 8 taksitle satılık arsa! Yatırımcılar dikkat! Et ve süt entegre tesisi yapılabilir!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya Merkez Kaşınhanı Mahallesi'nde yer alan sanayi alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Antalya Kepez’de 3 bin 556 tapu teslim edildi!

Antalya Kepez'de 5 mahalledeki 3 bin 556 tapunun teslimi yapıldı. Masa Dağı’nın gerdanlığı olarak bilinen Esentepe, Çankaya, Kazım Karabekir, Barış ve Yavuz Selim mahallelerine, 1/1000 ölçekli revizyon imar planı uygulaması ile tapuları verildi.

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Konya Meram'da 19 milyon TL'ye icradan satılık 6 gayrimenkul!

T.C. Konya 4. İcra Dairesi, Konya ili, Meram ilçesi, Kaşınhanı Mahallesi, 39176 ada 1 parselde yer alan gayrimenkuller 19 milyon 35 bin TL'ye satıyor...

Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı iptal edildi!

İstanbul’un Kartal ilçesinde donatı alanının imara açılması planlanan imar planına yargı onay vermedi. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, 1/1000 ölçekli Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı’nı 408 no’lu parsel yönünden iptal etti.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

Muğla Gümüşlük'teki kaçak yapı imar affı sebebiyle yıkılamıyor!

Gümüşlük’te Antik Myndos Kenti içindeki betonarme yapıya ilişkin Mart ayında yıkım kararı alınmıştı. Fakat sahibinin imar affı kapsamında aldığı yapı kayıt belgesi yıkımı engel oluyor. 

Milas OSB'de revizyon imar uygulaması ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Milas ilçesi OSB'nin revizyon imar uygulaması için yapılan ilk ihaleye 9 haritacılık firması teklif verirken ikinci ihaleye 5 firma katıldı.

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.

Elazığ Revizyon İmar Planı masaya yatırıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Revizyon İmar Planında yapılması planlanan değişiklik masaya yatırıldı.

Kaş Çukurbağ Yarımadası'nın imar planları TBMM gündeminde!

Antalya Kaş Çukurbağ Yarımadası'na yönelik olarak Bakanlıkça uygulanmak istenen nazım imar planının sebep olacağı iddia edilen tahribat meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

kaşınhanı revizyon imar planı Haberi

kaşınhanı revizyon imar planı


Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte en fazla önem verdikleri konulardan birinin de imar düzenlemesi olduğunu belirterek, "Bu dönemde sadece Meram değil Konya'daki en büyük imar çalışmalarından birini gerçekleştirdik. 4 yılda yaklaşık 40 milyon metrekarelik yeni İmar Planı ve Revizyon İmar Planı yaptık" dedi.


Belediye olarak Konya tarihindeki en büyük imar hamlelerinden birini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Kalaycı, "İlçe tarihimizin en büyük imar planlarından biri olan ve 7 mahallede yaklaşık 7 milyon 500 bin metrekarelik alanı kapsayan "Yaylapınar Bahçeşehir Projesi"ni hayata geçirdik. Hasanköy, Yaylapınar Süleymaniye, Yaylapınar Uhud, Yaylapınar Kaş, Karaaslan Aybahçe ve Alakova Mahallelerinin 20 milyon metrekaresinin 7 milyon 500 bin metrekarelik ilk etabında imar çalışmasını tamamladık. 12 milyon 500 bin metrekarelik ikinci etapla ilgili...