07 / 07 / 2024

kasis

kasis

Gelişigüzel yapılmış olan kasisler için araç sahipleri belediyelere tazminat davası açabilecek. Gerekçe ise araçların aldığı hasarlar ve kazalara sebebiyet vermek. Avukat Cevat Kazma konu ile ilgili değerlendirme yaptı.

Kasis Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kasis Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de  300 bin TL sermaye bedeli ile Evren Korkmaz, Orhan Çelik, Sedat Acar tarafından kuruldu.

Kayaşehir'in bağlantı yollarına kazaları önlemek için kasis ve tabela döşendi!

Kayaşehir bağlantı yolunda küçük bir çocuk can verdikten sonra yetkililer harekete geçti, keskin virajlı yollara kasis ve uyarıcı tabelalar yerleştirildi. Peki bu tedbir yeterli mi

Nurtepe'nin nurtopu gibi üç kasisi oldu!

Habertürk'te Esra Boğazlıyan, "Nurtepe'ye çıkan yola peş peşe üç kasis yapıldı.  Etrafta ne , ne hastane, yerleşim birimi var, ne okul. Hız kesiciler hem çok yüksek, hem de gereksiz. ... Kasislerin kazaya davetiye çıkarmaktan başka bir işe yaradığı yok" d

kasis Haberi

kasis

Cadde ve sokaklarda araçların hızını kesmek amacıyla yapılan kasisler, dava konusu oluyor. Gelişigüzel yapılmış olan kasisler için araç sahipleri belediyelere tazminat davası açabilecek. Gerekçe ise araçların aldığı hasarlar ve kazalara sebebiyet vermek.


Avukat Cevat Kazma, belirlenen ölçü ve standartlarda yapılmamış kasisler ile ilgili, Ulaştırma Bakanlığı’nın ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün belediyelere defalarca uyarıda bulunduğunu ancak uygulamalarda bir değişiklik olmadığını söylüyor ve ekliyor: “Tüketiciler hasara uğrayan araçları için belediyelere tazminat davaları açabilir.”


Avrupa Birliği ve TSE’nin kriterlerine, Ulaştırma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uyarılarına rağmen belediyeler gelişigüzel kasisler yapmaya ve yapılmasına müsaade etmeye devam ediyor. İşlevi, araçların hızını yavaşlatmak ve trafik güvenliğini sağlayabilmek olan kasisler uygun kriterlerde olmadığında aksi durumlar yaşanabiliyor.


Antalya Makine Mühendisleri Odası rastgele yapılan kasislerin araçlara verdiği zararlar üzerine bir rapor...