29 / 06 / 2024

Kaştaki yapılaşmaya tepki geliyor

Kaştaki yapılaşmaya tepki geliyor

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Ozan, Kaş'ın doğal yapısı korunabilmiş ender turizm yörelerinden biri olduğunu belirterek, "Kaş Belediyesi tarafından başlatılan bazı yeni düzenlemelerle koylarımız tehdit altına girmiştir" dedi.

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Kaş'taki kaçak yapılaşma meclis gündeminde!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşma meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara 6. İdare Mahkemesi'nden AOÇ'taki yapılaşmaya dur!

Atatürk Orman Çiftliği’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kararı ile hayata geçirilecek yapılaşmaya mahkemeden red geldi.

Seyit Torun'dan Fatsa'daki Çerkezler Tepesi'nin yapılaşmaya açılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçe merkezinde yer alan, “Çerkezler Tepesi” olarak isimlendirilen ormanlık alanın "yapılaşmaya" açılmasına tepki gösterdi.

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Ataşehir'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi’nde imara aykırı kaçak yapılaşmaya göz yumulduğuna ilişkin iddialara karşı yerinde incelemeler yaptı.

Olimpos imar planlarına tepki: Kaçak yapılaşma yasallaşacak!

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki köklü tarihe ve eşsiz doğaya sahip Olimpos için hazırlanan imar planlarıyla ilgili konuşan Antalya Kent İzleme Platformu, "Bu uygulama kaçak yapılaşmaları yasallaştırmaktan ibaret bir düzenlemedir" dedi

Nusret Bayar'dan Kaş'taki kaçak yapılaşmaya tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Antalya'nın Kaş ilçesinde her geçen gün kaçak villa sayısının arttığını belirtti. Bayar, bu konuya tepki gösterdi...

Kemer’de kaçak yapılaşmaya taviz yok!

İmar kanunu kapsamında ilgili maddede cezaların arttığı söyleyen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Kemer’de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Yasalar ne diyorsa onu uygulayacağız'' diye konuştu. 

Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya mı açılacak?

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın gözde yeşil alanları arasında bulunan Soğanlı Botanik Parkı’nın yapılaşmaya açılmasıyla ilgili iddialarını yalanladı.

Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı iddiasına bakanlıktan yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı açıklamada Bursa Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Murat Kurum: Akıllı göz ile kaçak yapılaşmaya ilişkin ciddi bir adım atacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Artık bundan sonraki süreçte 'akıllı göz' diyeceğimiz sistemlerle birlikte kaçak yapılaşmaya ilişkin ciddi bir adım atacağız." dedi.

Kaştaki yapılaşmaya tepki geliyor Haberi

Kaştaki yapılaşmaya tepki geliyor

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Ozan, Kaş'ın doğal yapısı korunabilmiş ender turizm yörelerinden biri olduğunu belirterek, "Kaş Belediyesi tarafından başlatılan bazı yeni düzenlemelerle koylarımız tehdit altına girmiştir" dedi.. Kaş Belediyesi tarafından, Kaputaş ve Inceboğaz plajlarında büfe ruhsatıyla iş makineleri sokularak inşaatına başlanılan restoran, kafe, duş ve soyunma kabinleri ile tuvalet gibi yapılara yönelik açılan davada mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından, basın açıklaması yapan Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, koyların korunmasını istedi. Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Dr. Munise Ozan ve davanın avukatı Tuncay Koç, süreç hakkında bilgi verdi. İlçede yerleşik yaşayan yabancıların da katıldığı basın açıklaması, dernek üyesi Efe Inceoğlu tarafından İngilizce tercüme edildi. 

¦KOYLARIMIZ TEHDİT ALTINDA' Dernek Başkanı Munise Ozan, Kaş llçesi'nde her biri...