08 / 05 / 2024

Kastamonu İğdir okul imar planı

Kastamonu İğdir okul imar planı

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarını tamamlayarak tatile girdi. İl Özel İdaresi'nin 2016 yılı bütçe görüşmeleri nedeniyle 20 gün boyunca çalışmalarını sürdüren il Genel Meclisi Kasım ayı çalışmalarını tamamlayarak tatile girdi.

Kastamonu Bozkurt'ta 166 yapı yıkılacak!

Geçtiğimiz yaz sel felaketi yaşayan Kastamonu Bozkurt'ta çalışmalar devam ediyor. Kent genelinde 166 yapı yıkılacak sonrasında ise yeni konutlar, okul, hastane ve öğrenci yurdu inşa edilecek.

TOKİ Kastamonu'ya 3 yeni okul! İhalesi bugün! 

Kastamonu İli Merkez İlçesi, Mescit Mahallesi 8 Derslikli Mescit Ortaokulu, Subaşı Mahallesi 8 Derslikli Şehit Yavuz Ulutaş Çelikoğlu İlkokulu, Akçataş Mahallesi 8 Derslikli Karadere İlkokulu Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Kastamonu'da 3 yeni okul inşa edecek!

Kastamonu İli Merkez İlçesi, Mescit Mahallesi 8 Derslikli Mescit Ortaokulu, Subaşı Mahallesi 8 Derslikli Şehit Yavuz Ulutaş Çelikoğlu İlkokulu, Akçataş Mahallesi 8 Derslikli Karadere İlkokulu Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 28 Nisan tarihinde yapılacak.

TOKİ'den Kastamonu Tosya'ya 2 yeni okul! İhalesi bugün!

Kastamonu İli, Tosya İlçesi Dilküşah Mahallesi (Tosya Dumlupınar Ortaokulu) 12 Derslikli Eğitim Yapısı, Merkez İlçesi Saraçlar Mahallesi (Ceritoğlu İlkokulu) 12 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatları İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Kastamonu'da 22.7 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Kastamonu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 22 milyon 695 bin 598 TL bedelle arsa karşılığı okul yaptıracak.

Kastamonu'da bir inşaat işçisinin hayatını kaybetmesi meclis gündeminde!

Kastamonu'da bir okul inşaatı sırasında bir işçinin hayatını kaybetmesi ve iş güvenliğine yönelik denetimler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...  

Emekli otobüs şoförü kiracılarından kira almayacak!

Kastamonu İğdir köyünde maaşı ve evinin altındaki iki dükkandan aldığı kira bedeli ile geçinen emekli otobüs şoförü Dursun Kaderli, koronavirüs sebebi ile işleri azalan kiracılarına, bir ay kira istemediğini belirtti.

Üniversiteliler Kastamonu'da eski okul ve lojmanı yenilediler!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Kastamonu'nun Cide İlçesi Baş Köyü'nde atıl durumdaki eski köy okulu ve lojmanını yenileyip köy konağı yaptı.

Kastamonu Cide'ye yeni okul müjdesi!

Kastamonu İl Genel Meclisi'nin bu ay ki toplantısı dün gerçekleşti. Toplantıda Cide'ye yeni okul kazandırılacağı müjdesi verildi.

Gamze Eser, Kastamonu'da bale okulu açtı!

33 yaşında 4 okul açan ve bu başarısından dolayı ismi basında çok sık geçen eğitim yatırımcısı Uzm.Psikolog Gamze Eser, Kastamonu'da küçük bir bale kursu açarak başladığı eğitim sektöründe 5 yılda zirveye oturdu.

Kastamonu İğdir'e 12 derslikli okul geliyor!

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarını tamamlayarak tatile girdi. İl Özel İdaresi'nin 2016 yılı bütçe görüşmeleri nedeniyle 20 gün boyunca çalışmalarını sürdüren il Genel Meclisi Kasım ayı çalışmalarını tamamlayarak tatile girdi.

Sabri Kaya: İstanbul'da okul arsası temininde büyük sorun yaşıyoruz!

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya: İstanbul'da okul arsası temininde büyük sorun yaşıyoruz. Kentte 500, 1000, 1500 konutluk siteler yapılıyor. 500 konut yapıyorsa okul yapma zorunluluğunun getirilmesi lazım!

Balyan, 30 yılda 7 saray, 4 fabrika, 1 kışla ve 3 okul inşa etti!

Mimar Balyan, yaklaşık 30 yıl süren mimarlık hayatında 7 saray, 4 fabrika, bir kışla, bir cami, 2 hastane, 3 okul, 2 su bendi, bir türbe sebil, 7 kilise ve birçok konut inşa etti

Kastamonu İğdir okul imar planı Haberi

Kastamonu İğdir okul imar planı

Meclisin son oturumuna katılan A İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu İğdir'e yapılması planlanan 12 derslikli okul hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. 12 derslikli okul hakkında hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarının onaylanmasının ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, yeni yapılacak olan okulun Kastamonu coğrafyasına yakışır bir proje olduğunu söyledi. 

Projeyi bakanlığın onayladığını belirten Bahçacıoğlu: "İğdir köy statüsünde olduğu için imar planları konusunda değişiklik yapılması gerekiyordu. Bu noktada imar planlarının onaylanması ile okulun yapımına süratle başlanacak. 

En geç aralık ayı içerisinde okulun yapım ihalesine çıkmayı hedefliyoruz. 

Yeni yapılacak olan okulumuz 12 derslik olarak görülse de 16 derslik kapasitesine sahip olacak. Yaklaşık maliyetleri çıkarıldı. Tahmini 2 milyon TCye mal olacak" diye konuştu. 

Köy yerleşik alan tespit çalışması ile ilgili Araç Şiringüney Köüy,...