06 / 05 / 2024

kastamonu Pompeiopolis Antik Kenti

kastamonu Pompeiopolis Antik Kenti

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Zımbıllı Tepe mevkisinde, tarihi Paflagonya bölgesinin başkenti Pompeiopolis Antik Kenti'nde 2016 yılı kazı çalışmaları başladı.

Mersin'de tarihi eserin dibine apartman diktiler! 

Mersin Mezitli’de Solî Pompeiopolis Antik Kenti’nin çevresine binalar inşa edildi. Bu durumu görenler tarihin katledilmesine isyan ederek tepki gösterdi. 

Mersin Soli Pompeiopolis Sütunlu Caddesi açıldı!

Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde Soli Pompeiopolis Sütunlu Caddesi açıldı. Mezitli ilçesindeki Soli Pompeiopolis Antik Kenti'ndeki yanına Mezitli Belediyesi tarafından yapılan bisiklet ve yürüyüş yolunda sanat etkinlikleri de gerçekleştirilebilecek.

Kastamonu Pompeiopolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Zımbıllı Tepe mevkisinde, tarihi Paflagonya bölgesinin başkenti Pompeiopolis Antik Kenti'nde 2016 yılı kazı çalışmaları başladı.

Mersin Soli Pompeiopolis antik kenti UNESCO'ya aday!

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan Neolotik, Helenistik ve Roma dönemleri gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan antik kent olan Soli Pompeiopolis'in, UNESCO Dünya Miras listesine girebilmesi için çalışmalar sürüyor.

Pompeiopolis Antik Kenti'nde yazıt bulundu!

Kastamonu' da 7 yıldır kazı yapılan Pompeiopolis kentinde antik tiyatroya ait yazıt bulundu. Kastamonu Valisi Bektaş: "Kazılarda çok daha önemli bulgulara ulaşılacağı umudumuz var" dedi...

Antik Karia Yürüyüş Yolu kullanıma açıldı!

Muğla ve Aydın'ı kapsayan 800 kilometrelik Antik Karia Yürüyüş Yolu, Değirmendere Kanyonu'na düzenlenen ilk yürüyüş ile açıldı

TOKİ Kastamonu Araç'ta 96 konut ve büfe ihalesi 14 Şubat'ta!

TOKİ Kastamonu Araç'ta 96 konut ve 1 adet büfe inşaatının ihalesi 14 Şubat 2013'te saat 14.00'te yapılıyor...

İzmir Antik Roma Tiyatrosu için Kadifekale'de yıkımlar başladı!

İzmir Kadifekale'de gecekonduların arasında kalan Antik Roma Tiyatrosu için bina yıkımları başladı.

Kastamonu'daki tarihi Nasrullah Cami, restore edilecek!

1506 yılında Kastamonu'da şehrin ilk Osmanlı eseri olarak yaptırılan Nasrullah Cami, restore edilecek...

Fethiye Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu devam ediyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Fethiye'de yıllardır şehir içinde unutulmuş biçimde duran Telmessos Antik Tiyatrosunu kültür, turizm ve sanat hayatına kazandırmış olacağız'' dedi.

Kastamonu Konakları, SKALİTE Bronz Ödülü'nü aldı!

Turizmin oskarları olarak bilen SKALİTE 12 – Turizmde Kalite Ödülleri’nde, ‘Kültürel Değerlerin Korunmasına Katkı’ dalında, Kastamonu Konakları’na SKALİTE Bronz Ödülü verildi.

Troia Antik Kenti'ni ilk kez bir Türk üniversitesi kazacak!

150 yıldır kazıların devam ettiği Çanakkale Rroia Antik Kenti'ni ilk kez bir Türk üniversitesi ve Türk kazı başkanı kazacak...

Metropolis Antik Kenti 2012 yılı kazı çalışmaları tamamlandı!

Metropolis Antik Kenti'ndeki 2012 yılı kazı çalışmaları tamamlandı. Kazılarda 2 bin 500 yıllık kadın heykeli gün yüzüne çıkarılırken, 72 adet envanterlik, 175 adet etütlük eser İzmir Arkeoloji Müzesi'ne teslim edildi...

kastamonu Pompeiopolis Antik Kenti Haberi

kastamonu Pompeiopolis Antik Kenti


Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Zımbıllı Tepe mevkisinde, tarihi Paflagonya bölgesinin başkenti Pompeiopolis Antik Kenti'nde 2016 yılı kazı çalışmaları başladı.


Dünyanın çeşitli üniversitelerinden uluslararası bir ekiple 2006 yılından bu yana devam eden kazı çalışmaları bu yıl da Kastamonu Üniversitesinden Prof. Dr. Latife Summerer başkanlığında yürütülüyor.


Kastamonu Arkeoloji Müzesi öncülüğünde başlatılan çalışmalarda önemli bulgular ortaya çıkarıldı. Çalışmaların devam ettiği antik tiyatroda sahne binasına ait mimari elemanlar ortaya çıkarılırken yine aynı alanda tiyatronun en erken evresine ait olduğu düşünülen tonozlu, nişli bir yapı ile çok sayıda Helenistik sikke bulundu.


Çalışmalar hakkında bilgi veren Kazı Başkanı Prof. Dr. Summerer, bölgede kazı çalışmaları yapılan tek sivil konut örneği olan villada evin baş odası sayılabilecek alanda büyük bir zemin mozaiği bulunduğunu söyledi.


Summerer, şöyle devam etti: 


"Mozaik üzerinde yer yer kayıplar...