09 / 05 / 2024

kat maliki Müsaade mecburiyeti

kat maliki Müsaade mecburiyeti

Birden fazla bağımsız bölümün yer aldığı gayrimenkullerde yaşayan kat maliklerinin birbirlerine karşı borçları bulunuyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre, bir kat malikinin tadilat söz konusu olması halinde müsaade etmesi gerekiyor...

Kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Ortak alanlarda her kat maliki hak sahibidir!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, yapılarda bulunan ortak alanlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, ''Anagayrimenkulde her kat maliki hak sahibidir” şeklinde konuştu.

Vakıf Katılım 40. şubesini Eskişehir'de açtı!

Vakıf Katılım 40. şubesini açtı. Eskişehir Şubesi ile 40 şubeye ulaşan Vakıf Katılım, bir yılda 19 milyon lira kar elde etti.

Albaraka Türk Katılım Bankası'ndan arsa finansmanı fırsatı!

Albaraka Türk Katılım Bankası, 60 aya varan vade ve ekspertiz değerinin yüzde yüzüne kadar arsa finansmanı desteği sağlıyor.

Vakıf Katılım'ın Rize şubesi açıldı!

Vakıf Katılım'ın Rize şubesi açıldı. Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, "Yılı 75 şube ile kapatmayı hedefliyoruz. Vakıf Katılım bir katılım bankası. Biz faizsiz bankacılık yapıyoruz. Türkiye'deki beş katılım bankasından biriyiz. İki kamu bankasından biriyiz." dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin katılım toplantısı gerçekleşti!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin paydaş katılım toplantısı gerçekleşti. Toplantıda projenin şirketin yetkilisi “kaç ağacın kesileceğinin belli olmadığını, hesaplama çalışmalarının sürdüğünü” açıkladı.

Nilüfer Konaklı'nın imar planı mahalle sakinlerinin katılımıyla şekillenecek!

Nilüfer Belediyesi ve İsveç Yerel Demokrasi Merkezi iş birliğiyle geliştirilen SymbioCity eğitimleri kapsamında, Konaklı Mahallesi'nin 1/1000 ölçekli imar planı, mahalle sakinlerinin katılımıyla şekil alacak.

Ziraat Katılım şube sayısını 44'e çıkardı!

Ziraat Katılım, 2016 yılındaki hedeflerini gerçekleştirdi. Banka, şube sayısını yüzde 100 artışla 44 yaptı. Piyasaya 9 milyar TL'lik destek sağladı.

Vakıf Katılım Mersin Şubesi açıldı!

Vakıf Katılım Mersin Şubesi açıldı. Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş: "Öncelikli amacımız sektörü büyütmek, hem yurt içi hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak" dedi.

Vakıf Katılım, İzmir'de şube açtı!

Katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vakıf Katılım, İzmir'deki ilk şubesini açtı.

Konyaaltı Sahili Projesi ihalesine katılım olmadı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek "Konyaaltı Sahili Projesi"nin belediye encümen salonunda yapılan ihalesine katılım olmadı.

Ziraat Katılım 42. şubesini Sivas'ta açtı!

Ziraat Katılım'dan yapılan açıklamaya göre, bankanın 42. şubesinin Sivas'ta açılışı dolayısıyla gerçekleştirilen törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan katıldı.

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli!

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli 5 bin TL olarak belirlendi. Kurada çıkmayanlara, katılım ücreti 1 ay içerisinde iade ediliyor...

kat maliki Müsaade mecburiyeti Haberi

kat maliki Müsaade mecburiyeti

Kat Mülkiyeti Kanunu! Müsaade mecburiyeti!

Konut sitesi veya apartman gibi birden fazla konutu içinde barındıran yapılarda, kat maliklerinin birbirlerine karşı borç ve sorumlulukları yer alıyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre kat maliki borçları şu şekilde sıralanıyor:


1. Genel Kural

2. Anagayrimenkulün bakımı, korunması ve zarardan sorumluluk

3. Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma

4. Sigorta anlaşması

5. Ortak giderlerin teminatı

6. Müsaade mecburiyeti

7. Yasak işler

8. Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti


VI - Kat Malikinin Müsaade mecburiyeti:

Madde 23 – Kat maliklerinden birinin bağımsız bölümünde veya bu bölümdeki tesislerde meydana gelen bir hasar veya bozukluğun onarımı veya giderilmesi veya tesislerin yeniden yapılması ile yapı güvenliğiyle ilgili olarak yapılması gerekli görülen teknik incelemeler için diğer bir bağımsız bölüme girmek gerekiyorsa, o bölümün maliki veya o bölümde başka sıfatla oturanlar, giriş müsaadesi vermeye ve bölümde...