09 / 05 / 2024

kat malikinin Müsaade mecburiyeti

kat malikinin Müsaade mecburiyeti

Birden fazla bağımsız bölümün yer aldığı gayrimenkullerde yaşayan kat maliklerinin birbirlerine karşı borçları bulunuyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre, bir kat malikinin tadilat söz konusu olması halinde müsaade etmesi gerekiyor...

Vakıf Katılım'dan rekor kira sertifikası ihracı!

Vakıf Katılım, 500 milyon lira ile yurt içi piyasadaki en yüksek tutarlı kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi.

Katılım Varlık Kiralama'dan kira sertifikası ihracı için başvuru!

Katılım Varlık Kiralama 300 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesi ve gerekli izinlerin alınması için başvuru yaptı..

Katılım Varlık Kiralama 300 milyonluk kira sertifikası ihraç edecek!

Katılım Varlık Kiralama 300 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine karar verdi. 

Ziraat Katılım 200 milyon liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi!

Ziraat Katılım Bankası AŞ, 200 milyon lira tutarlı kira sertifikası ihracını gerçekleştirdiğini duyurdu. Kira sertifikası ihracını başarılı bir şekilde tamamlandı.

Ziraat Katılım Varlık Kiralama'nın kira sertifikası borsada!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama A.Ş'nin 200 milyonluk kira sertifikası 23 Şubat 2018'de borsada işlem görmeye başlayacak. 

Katılım Varlık Kiralama 500 milyonluk kira sertifikası ihraç edecek!

Katılım Varlık Kiralama 500 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edecek. 

Katılım Varlık Kiralama 200 milyonluk kira sertifikası sattı!

Katılım Varlık Kiralama 200 milyon TL tutarlı, 728 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikalarının nitelikli yatırımcıya satışını tamamlandı. 

Katılım Varlık Kiralama 500 milyon kira sertifikası ihraç edecek!

Katılım Varlık Kiralama 500 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine karar verdi.

Katılım Varlık Kiralama 200 milyonluk kira sertifikası ihraç edecek!

Katılım Varlık Kiralama 200 milyon TL tutarında ve 728 gün vadeli yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı SPK tarafından onaylandı. 

Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası ihracı için başvuru yaptı!

Katılım Varlık Kiralama A.Ş., 200 milyon TL tutarında ve 2 yıl vadeli yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuruda bulundu.

Konut finansmanına katılım modeli!

Katılım bankaları konut alımında farklı modeller uyguluyor. Katılım bankalarının gayrimenkul finansmanındaki payı yüzde 7’lere ulaştı ve önümüzdeki dönemde bu payın artması bekleniyor. 

Ziraat Katılım 100 milyon TL kira sertifikası ihracını tamamladı!

Ziraat Katılım, 100 milyon TL kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi. Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, kira sertifikası ihracına gelen talepten memnun olduklarını belirtti.  

Yalı Ataköy dükkan satış ihalesi katılım koşulları!

Yalı Ataköy dükkan satış ihalesi katılım koşulları kapsamında açık artırma ihalesine 150 bin TL bedelle başvurulabiliyor. İhale kapsamında satışa sunulan dükkan sayısı 61...

kat malikinin Müsaade mecburiyeti Haberi

kat malikinin Müsaade mecburiyeti

Kat Mülkiyeti Kanunu! Müsaade mecburiyeti!

Konut sitesi veya apartman gibi birden fazla konutu içinde barındıran yapılarda, kat maliklerinin birbirlerine karşı borç ve sorumlulukları yer alıyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre kat maliki borçları şu şekilde sıralanıyor:


1. Genel Kural

2. Anagayrimenkulün bakımı, korunması ve zarardan sorumluluk

3. Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma

4. Sigorta anlaşması

5. Ortak giderlerin teminatı

6. Müsaade mecburiyeti

7. Yasak işler

8. Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti


VI - Kat Malikinin Müsaade mecburiyeti:

Madde 23 – Kat maliklerinden birinin bağımsız bölümünde veya bu bölümdeki tesislerde meydana gelen bir hasar veya bozukluğun onarımı veya giderilmesi veya tesislerin yeniden yapılması ile yapı güvenliğiyle ilgili olarak yapılması gerekli görülen teknik incelemeler için diğer bir bağımsız bölüme girmek gerekiyorsa, o bölümün maliki veya o bölümde başka sıfatla oturanlar, giriş müsaadesi vermeye ve bölümde...