28 / 04 / 2024

kat malikinin ölümü halinde kira kontratı

kat malikinin ölümü halinde kira kontratı

Mal sahibinin ölümü halinde kira kontratı nın tarafı mirasçıları oluyor. Bu nedenle vefat halinde mirasçıların veraset ilamı çıkarıp kiracıya evin yeni sahibi olduklarını ispatlamaları gerekiyor...

Toplu yapılarda ortak giderlere katılım!

Toplu yapılarda ortak giderlere katılımın nasıl sağlanması gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, toplu yapılarda ortak giderlere katılım nasıl sağlanır? İşte kanun esasları..

Açık Deniz Boru Hattı projesi için halkın katılımı toplantısı yapılacak!

South Stream Transport B.V tarafından; Rusya Federasyonu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne Karadeniz üzerinden geçen Açık Deniz Boru Hattı projesi için halkın katılımı toplantısı yapılacak.

Sungurlu Barajı projesi için halkın katılımı toplantısı yapılacak!

Devlet Su İşleri 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan "Sungurlu Barajı, Hes, Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme tesisi ve hazır beton tesisi" projesi için halkın katılımı toplantısı yapılacak.

Bilecik Maden Arama Faaliyeti projesi için Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak!

Koza Altın İşletmeleri A.Ş tarafından Bilecik İli, Söğüt İlçesi'ne yapılacak Maden Arama Faaliyeti projesi için 4 Ağustos'ta halkın katılımı toplantısı düzenlenecek.

Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı projesi için Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak!

Lodos Karaburun Elektrik Üretim A.Ş tarafından İzmir Karaburun'a yapılacak "Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı" projesi için 17 Temmuz'da halkın katılımı toplantısı yapılacak.

Altın-Gümüş Açık Ocak Madenciliği projesi için Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak!

Koza Altın İşletmeleri A.Ş tarafından Busa İli, Orhaneli İlçesi'nde yapılacak olan Altın-Gümüş Açık Ocak Madenciliği projesi için 23 Temmuz'da halkın katılımı toplantısı yapılacak.

Ankara-Niğde Otoyolu projesi halkın katılımı toplantısı 6 ilde yapılacak!

T.C Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından "Ankara-Niğde Otoyolu ile Bağlantı Yolları ve Malzeme Ocakları Projesi" için 6 ilde halkın katılımı toplantısı gerçekleştirilecek.

Kiler GYO Referans Başakşehir'de kat karşılığı inşaat yapımını feshetti!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Referans Başakşehir Projesi Kat Karşılığı İnşaat Yapımı ve Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi" nin feshini duyurdu.

Kat malikinin aidat yükümlülüğü ne zaman başlar?

Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılıyor. Peki, kat malikinin aidat yükümlülüğü ne zaman başlar?

Anagayrimenkulün genel giderlerine katılım nasıl sağlanır?

Anagayrimenkulün genel giderlerine katılımın nasıl olması gerektiği, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, anagayrimenkulün genel giderlerine katılım nasıl sağlanır? Kat malikleri nelerdi öder?

Asfalt katılım payı nasıl hesaplanır?

Asfalt katılım payı, belediye veya bağlı kuruluşlarınca, belediye sınırları ve mücavir alanlar içerisinde yapılan yol çalışmaları için tahsil ediliyor. Peki, söz konusu asfalt katılım payı nasıl hesaplanır?

Asfalt katılım bedeli kimden alınır?

Belediye veya bağlı kuruluşlarınca, belediye sınırları ve mücavir alanlar içerisinde yapılan yol çalışmaları için yol harcamalarına katılma payı adı altında asfalt katılım bedeli istiyor. Peki, asfalt katılım bedeli kimden alınır?

Asfalt katılım bedeli nedir?

Asfalt katılım bedeli, belediyelerin vatandaşlardan aldığı yol harcamalarına katılma payı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Asfalt katılım bedeli nedir? Asfalt katılım bedelinin ne zaman tahsil edilmesi gerekir?

kat malikinin ölümü halinde kira kontratı Haberi

kat malikinin ölümü halinde kira kontratı


Mal sahibinin ölümü halinde kira kontratı!


Kira kontratı nedir?

Kira kontratı, kullandırma amacını taşıyan sözleşmelerin başında geliyor. Bununla mal sahibi, bir bedel (kira bedeli) karşılığında bir şeyin kullanılmasını veya ondan yararlanılmasını belli bir süre için başka bir kimseye (kiracıya) bırakmayı taahhüt etmiş oluyor. Bu tanımdan da anlaşılacağı gibi kira kontratı karşılıklı kullandırma sözleşmesi kapsamındadır. Gerçekten kiralayan, malvarlığında bulunan bir şey üzerindeki kullanma ve yararlanma hakkını kiracıya geçici olarak devrediyor, buna karşılık kiracı da ona bir bedel ödüyor.


Mal sahibinin ölümü halinde kira kontratı nın tarafı mirasçıları oluyor. Ancak bu durum mirasçıların birden fazla olması halinde farklılık gösteriyor. Örneğin sadece bir mirasçının olması durumunda bu mirasçı evde kendisi oturmak isteyebilir, tabi birden fazla mirasçının evde oturma talebi olması mümkün değildir. 


Mal sahibinin ölümü halinde...