17 / 05 / 2024

kat maliklerinden iki bağımsız bölümün birleştirilmesi izni

kat maliklerinden iki bağımsız bölümün birleştirilmesi izni

Bir apartmanda yer alan iki bağımsız bölümün birleştirilmesi için tüm kat maliklerinden izin alınması gerekiyor mu? Yoksa yalnız ilgili daire maliklerinden izin alınması yeterli mi?

Emekliye enflasyonun iki katı zam! 1 Temmuz’dan itibaren yürürlükte

Milyonlarca SSK, Bağkur ve memur emeklisi Temmuz ayında ne kadar zam alacağını merak ediyor. Türkiye’deki zam oranları için rakam beklenirken, Almanya emeklisine enflasyonun iki katı zam yapacağını açıkladı. SSK uzmanı Özgür Erdursun’un duyurduğu habere Türk emeklisinden yorum yağdı.

Komşularını çileden çıkarttı! Bina sakinleri çareyi evlerini satmakta buldu

İstanbul Güngören'de 5 katlı binanın 4. katında iki kardeş evlerinin her odasına kurdukları ses düzenekleri ile komşularını çileden çıkarttı. Bina sakinleri ise çareyi evlerini satmakta buldu. İşte filmleri aratmayan o olay...

Evleneceklere enflasyon ve kur şoku! Düğün maliyetleri iki katına çıktı! Ortalama düğün fiyatı kaç TL? 

Düğün yapacak çiftler, yüksek enflasyon ve kur yükselişi sebebiyle bütçelerini zorluyor. Düğün maliyetleri iki katına çıktı. Peki ortalama düğün fiyatı kaç TL? 

Kiracılar dikkat! Ev sahibiniz kirayı iki katına çıkarmak istiyorsa hemen bunu yapın!

Eğer ev sahibiniz kirayı iki katına çıkarmak istiyorsa hemen bunu yapın... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Otomotiv sektöründe devrim! Türkiye’de satışları tam iki katına çıktı!

Dünya genelinde elektrikli otomobil satışları geçen yıl rekor bir artış ile 10 milyonu geçerken, kullanımdaki toplam elektrikli araç sayısı 26 milyon olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de ise 2022’de toplam elektrikli araç satışları 2021 yılına göre yaklaşık iki katına çıkarak 7 bin 540 olarak gerçekle

BM’den depremle ilgili ürkütücü tahmin: Can kayıpları açıklanan rakamların iki katına çıkabilir!

AFAD, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki can kaybının 29 bin 605 olduğunu açıkladı. BM yetkilisi Griffiths ise can kaybının açıklanan rakamların iki katına veya üzerine çıkabileceğini ileri sürdü.

KPSS’den 70 almak yetiyor! Brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaş! KOSGEB sözleşmeli personel alıyor!

KOSGEB özel şartlarla brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaşlı personel alacağını açıkladı. KOSGEB sözleşmeli personel alım ilanını duyurdu. İşte detaylar…

Marketlerin fiyat sabitleme furyası sürüyor! İki market daha katıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin iş dünyasına "fiyat sabitleme ve indirim" çağrısının ardından iki zincir market daha indirim yarışına katıldı. BİM ocak ayı boyunca 500 ürünün, Çağrı Market de 2000 ürünün fiyatını sabitlediğini duyurdu.

Ne dolar, ne euro ne faiz!… Bir yılda enflasyonun iki katından fazla kazandırdı! İşte Türkiye’de borsadan sonra en fazla

Son günlerini yaşadığımız 2022’de borsadan sonra en fazla bu yatırım aracı enflasyonun iki katından fazla getiri sağladı. Bu ne faiz, ne döviz ne de devlet tahvili…

Avrupa'da yabancıya konut satış oranı Türkiye'nin iki katı!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, geçen yıl bazı Avrupa ülkeleri, Kanada ve ABD'de yabancıların toplam konut satışından aldığı payın yüzde 10 civarında olduğunu belirterek yabancıya konut satışlarının Türkiye'nin iki katı olduğunu söyledi.

Altın yatırımcıları bu habere çok sevinecek! Altın bu hafta iki katına çıkabilir...

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından takip edilmeye devam ediyor. State Street Global Advisors Baş Altın Stratejisti George Milling-Stanley’den yatırımcıları sevindirecek açıklama geldi: Altın iki katına çıkabilir!

Pandemide dünyanın en zenginlerinin serveti iki katına çıktı!

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam tarafından yayımlanan raporda, dünyanın en zengin 10 kişisinin toplam servetinin koronavirüs pandemisi sürecinde iki katına yükseldiği belirlendi.

Bavyera'da kira yardımları iki katına çıkarılsın önerisi!

Bavyera Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder, tek seferlik kira yardımının yalnız yaşayanlar için 135, çiftler için 175 Euro olduğuna dikkat çekti. Bu rakamın az olduğunu belirten Markus Söder, yardımların iki katına çıkarılmasını talep etti. 

kat maliklerinden iki bağımsız bölümün birleştirilmesi izni Haberi

kat maliklerinden iki bağımsız bölümün birleştirilmesi izni

İki bağımsız bölümün birleştirilmesi!

Apartman bloklarında kat malikleri arasında problem yaşanmasına neden olan hususlar arasında iki bağımsız bölümün birleştirilmesi ve bu hususta kimden izin alınması gereltiği yer alıyor.


Kimi kat malikleri iki bağımsız bölümün birleştirilmesi için tüm maliklerden izin alınması gerektiğini ileri sürerek, bu şekilde bir tadilatın yapılmasına engel olabiliyor.


Konu ile ilgili Kat Mülkiyeti Kanunu 19 uncu maddesinin 2 inci fıkrası gereğince, kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. 


Ancak, ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluğun anayapıya veya bağımsız bir bölüme veya bölümlere zarar verdiğinin ve acilen onarılması gerektiğinin veya anayapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunun mahkemece tespit edilmiş olması halinde, bu onarım ve güçlendirmenin projesine...