26 / 11 / 2024

kat mülkiyetinin sona ermesi

kat mülkiyetinin sona ermesi

Gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından kurulan kat mülkiyeti hangi hallerde sona erer? İşte 3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi hükümleri..

Kat mülkiyeti ne zaman sona erer?

Bir yapı üzerinde kat mülkiyetinin kurulabilmesi, inşa çalışmaları biten bir yapıya iskan belgesinin alınmış olması ve kat mülkiyeti için gerekli belgelerin temin edilmesi, harcın yatırılması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti ne zaman sona erer?

Kat mülkiyeti hakkının sona ermesi!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkulün arsasiyle birlikte yok olması veya kamulaştırılmasıyla ve anayapının harap olması ile kat mülkiyeti hakkının sona ermiş oluyor. İşte kat mülkiyeti hakkının sona ermesi esasları...

Kat mülkiyetinin sona ermesi!

Hangi hallerde kat mülkiyeti sona eriyor? Kat mülkiyetinin sona ermesi ile ilgili hükümler nelerdir? Diye soruyorsanız, sorunuzun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

22 maddede sitelerde kat mülkiyetinin niteliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "22 maddede sitelerde kat mülkiyetinin niteliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

15  maddede sitelerde kat mülkiyetinin dava ile devri süreci!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat mülkiyeti terminolojisi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi!

Gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından kurulan kat mülkiyeti hangi hallerde sona erer? İşte 3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi hükümleri..

Sitelerde kat mülkiyetinin devri mecburiyeti!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Sitelerde kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Kat mülkiyetini kim alır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına, kat mülkiyeti deniyor. Peki, inşaat çalışmaları sona eren taşınmaza kat mülkiyeti nasıl alınır? Kat mülkiyetini kim alır?

Kat mülkiyeti işlemleri 2016!

634 sayılı kanun gereğince, tamamlanmış bir yapının kullanılabilmesi için kat mülkiyetinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti işlemleri 2016..

Kat mülkiyeti harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapıların tapuda mesken ve işyeri olarak gözükebilmesi için kat mülkiyetinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti harcı 2016 ne kadar oldu?

Site kat mülkiyeti nasıl kurulur?

İnşaat çalışmaları sona eren konut sitelerinde kat mülkiyetinin nasıl kurulacağı 2008 yılında yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, site kat mülkiyeti nasıl kurulur?

Arsa tapusundan kat mülkiyetine geçiş maliyeti!

Arsa tapulu yapıların inşaat çalışmaları sona erdikten ve yapı kullanma izni alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilebiliyor. Peki, arsa tapusundan kat mülkiyetine geçiş maliyeti nedir?

Kat mülkiyetine geçiş ücreti 2015!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmaları sona eren binaya kat mülkiyeti tapularının çıkarılabiliyor. Bunun için kat mülkiyetine geçiş ücreti ödeniyor. Peki, kat mülkiyetine geçiş ücreti 2015 ne kadar?

Emlak Vergisi Ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor!

Yenimahalle Belediyesi, vergi mükelleflerini uyardı. Emlak, ilan-reklam ve iş yerlerinden alınan çevre temizlik vergileri ile yol harcamalarına katılım paylarının 2’inci taksit ödemeleri 30 Kasım’da sona eriyor.

Taşınmaz mülkiyetinin kaybı nasıl olur?

Arazi, tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar ve kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler taşınmaz mülkiyetinin konusunu oluşturuyor. Peki, taşınmaz mülkiyetinin kaybı nasıl olur?

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

kat mülkiyetinin sona ermesi Haberi

kat mülkiyetinin sona ermesi

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından bağımsız mülkiyet hakları kurulabiliyor.


Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti oluyor, bu hakka sahip olanlara ise kat maliki deniyor. Kat mülkiyeti resmi senetle ve tapu siciline tescil ile doğuyor.


Kat malikleri kendilerine ait bağımsız bölümler üzerinde, bu kanunun ilgili hükümleri saklı kalmak şartiyle, Medeni Kanunun maliklere tanıdığı bütün hak ve yetkilere sahip oluyor.


Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlü oluyor.


Sahip olunan kat mülkiyeti...