03 / 05 / 2024

katar enerji yatırımları

katar enerji yatırımları

Türkiye ve Katar'ın ekonomik yapısının rakip olmayıp, birbirini tamamladığını anlatan Ahmet Demirok, söz konusu bütünlüğün, aradaki ilişkinin gelişiminde etkin rol oynadığını dile getirdi.

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

Enerji Tarlası Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Enerji Tarlası Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kainat Holding A.Ş. tarafından kuruldu.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Ekol Anadolu Gayrimenkul Geliştirme Enerji Proje Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ekol Anadolu Gayrimenkul Geliştirme Enerji Proje Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Kiler, Nahit Kiler ve Vahit Kiler ortaklığında kuruldu.

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Kainat Arsa Proje Geliştirme Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Kainat Arsa Proje Geliştirme Yatırımları Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece'de 365 bin 600 TL sermaye bedeli ile Kainat Group Enerji Santralleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kuruldu.

Enaş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu!

Enaş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi bugün Beşiktaş’ta Hasan Çınar, Murat Doğan, Cansel Nurat Aksoy, Mehmet Reha Pamir ve Kayahan Karadaş ortaklığında kuruldu.

İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu!

İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'da Murat Doğan, Cansel Nuray Aksoy ve Mehmet Reha ortaklığında kuruldu.

Er Kaan Gayrimenkul İnşaat Tarım Ve Enerji Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Er Kaan Gayrimenkul İnşaat Tarım Ve Enerji Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de Erkan Ersoy ve Harun Demir Kaan ortaklığında kuruldu.

Alba Akaryakıt Enerji Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Alba Akaryakıt Enerji Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi bugün Fatih'te Adnan Albayrak tarafından kuruldu.

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

Katar’ın yurt dışı gayrimenkul yatırımları hız kesmiyor!

LNG zengini Katar, 40'dan fazla ülkede 400 milyar dolardan fazla yatırım gerçekleştirirken; özellikle Avrupa'da gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

Esar Gayrimenkul Enerji İnşaat Denizcilik Sağlık Ve Uluslararası Yatırımlar Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Esar Gayrimenkul Enerji İnşaat Denizcilik Sağlık Ve Uluslararası Yatırımlar Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Taha Esgün tarafından kuruldu.

katar enerji yatırımları Haberi

katar enerji yatırımları

Demirok, iki ülke arasında enerji, gayrimenkul, sağlık, turizm ve tarım alanında kayda değer ortak yatırım olanakları bulunduğunu ifade etti.


Yöneticiler arasında yakın ilişkiler, dünyadaki gelişmelere ortak bakış ve ortak tarihi geçmişin iki ülke arasındaki ilişkilerin ileri bir noktaya ulaşması adına önemli faktörler olduğunu dile getiren Ahmet Demirok, "Katar, 1538'de Osmanlı toprağına geçti ve 1917'de Osmanlı toprağı olmaktan çıktı.1980'de ilk büyük elçiliği açtık Katar'da. Ondan sonra ivme gittikçe arttı" şeklinde konuştu. Katar'ın kişi başına düşen gelir bakımından önde gelen ülkeler arasında aldığına dikkat çeken Demirok, "Siyasi olarak mükemmel olan ilişkilerimizi ekonomik olarak dayanmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 


"Katarlılar, gayrimenkule yatırım yapıyor" Son dönemde Katarlılar'ın özellikle İstanbul, Sapanca, Bursa, Rize ve Trabzon'daki gayrimenkul yatırımlarında artış yaşandığına vurgu yapan Ahmet Demirok, gelecek dönemde daha fazla...