27 / 04 / 2024

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE, Katar ve Suudi Arabistan'ı içine alan Körfez turuna çıkarken, bu ülkelerle Türkiye arasında birçok anlaşma imzalanmıştı.

İletişim Başkanlığı, Türkiye ile BAE arasındaki 13 anlaşmanın toplam miktarının 50,7 milyar dolar olduğuna vurgu yapmıştı.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

BÜYÜK KISMI YENİLENEBİLİR ENERJİYE 

Hürriyet gazetesinin haberine göre, söz konusu anlaşmanın yaklaşık 30 milyar dolarlık kısmının yenilenebilir enerjiden oluştuğu belirtildi.

Habere göre bu doğrultuda, en fazla deniz üstü rüzgâr projeleri, rüzgar türbinleri, güneş panelleri, petrol, doğal gaz sektörlerine yönelik yatırımlar gündeme gelecek.

Deniz üssü rüzgâr tribünlerinin yanında ayrıca, 'Türkiye’nin yenilemek ve potansiyelini büyütmek istediği' termik santraller de anlaşmada yer aldı.

'DÖVİZ SIKIŞIKLIĞI KALICI OLARAK ÇÖZÜLECEK'

AK Parti kurmayları konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Yatırım girecek. Anlaşmalar ciddi manada ekonomik aktiviteye dönüşecek. İstihdamda artış meydana gelecek. Yeni yatırımlar Türkiye’nin döviz sıkışıklığını kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturacak. Ciddi bir karşılıklı iş birliği geliştireceğiz. Türkiye’de yeni iş olanakları ortaya çıkmış olacak. Offshore için rüzgâr ölçümleri ve aynı zamanda coğrafi testler gerçekleştiriliyor. Bunlar, 2 – 3 yıl içerisinde hayata geçirilebilecek projeler."

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Öte yandan, Körfez ülkelerinin Türkiye’ye yapacağı yatırımlarda büyük oranda yerli ve milli ürünlerin kullanılması şartı anlaşma maddeleri arasında yer aldı. Kaynaklar, yatırımlar gerçekleştirilirken yerli üreticinin de tedarik zincirinde yer alacak.

DEPREM TAHVİLİNE PARA AKTARILACAK

Birleşik Arap Emirlikleri ile anlaşmaya varılan konulardan biri de bu ülkenin hazine tahvillerine para yatırması olarak ön plana çıktı. AK Parti kurmayları, söz konusu anlaşmanın ayrıntılarını şu şekilde aktardı: “Deprem tahvili olarak bildiğimiz ise uzun vadeli, belli süre geri ödemesiz bir kredi. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinin yaralarını sarıp Türkiye normalleştikten sonra geri ödemelere başlanacak. Süreç hızlı bir şekilde ilerleyecek."

Yeni evlenecek çiftlere müjde! Başvurular resmen başladı! Şartlar tek tek açıklandı!

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’lilere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan ek zam müjdesi! Acil bakın!

Yapı Kredi, Garanti BBWA, TEB, Denizbank ve 4 bankadan daha peş peşe çok konuşulacak karar! Acil bakın!  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön