06 / 05 / 2024

katar stadyum kazası

katar stadyum kazası

Katar'da 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak stadyumlardan El-Vakra'nın inşası sırasında meydana gelen kazada, bir işçinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Katar'da stadyum inşaatlarının yüzde 80'i tamamlandı!

2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar, maçların oynanacağı stadyumların yüzde 80'inden fazlasını tamamlandığını belirtti...

Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı! 

2022 FIFA Dünya Kupası için Zaha Hadid ve Patrik Schumacher tarafından tasarlanan Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı. Stadyum ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlandı. 

Tekfen-Al Jaber Engineering, Katar'da stadyum yapacak!

Tekfen-Al Jaber Engineering Ortak Girişimi, Katar'da 2022 Dünya Kupası Finalleri'nin yapılacağı stadyum komplekslerinden "Main Works for the Fifth Precinct Stadium" Projesinin anahtar teslimi Mühendislik ve Yapım işini üstlenmek üzere imzayı attı. 

Tekfen, Katar'da 40 bin kişilik stadyum inşa edecek!

Tekfen İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, Katar'da inşa edilecek Al Thumama Stadyumu için imzayı attı. 40 bin koltuk kapasiteli Al Thumama Stadyumu, 2020’de tamamlanacak.

Vodafone Arena, Katar'a örnek olacak!

Vodafone Arena'nın 50 bin ziyaretçinin aynı anda bağlantı ihtiyacını karşılayabilen akıllı stadyum altyapısı, 2022 Katar Dünya Kupası’nda kullanılacak 8 stadyumda kurulması planlanan akıllı stadyum altyapılarına model olacak.

Katar 9 yeni stadyum için 9 milyar dolar harcayacak!

FIFA, 2022 Dünya Futbol Şampiyonası'nın Katar'da yapılmasına karar verirken, Katar da şimdiden hazırlıklara başladı. Katar, aralarında 86 bin seyirci kapasiteli bir stadyumun da olduğu 9 yeni stadyum yapma kararı aldı.

Divan Pastanesi Katar'da açılacak!

Yurt dışında ilk Divan Pastanesi Katar’da açılacak. 2015 yılında Katar’da 5 pastane hizmete girecek. Katar’ın ardından Suudi Arabistan gelecek. Hedef 5 yılda Ortadoğu’da 25 pastane.

Torun Center'daki asansör kazasında ilk rapor 'ihmal' dedi!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili ön raporda, "kaza sırasında kabin operatörü kumanda panelindeki 'acil durdurma' butonunun basılı konumda olduğunun görüldüğü" ifade edildi.

Türkiye, Katar'dan 1,2 milyar metreküp gaz alacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü ziyaretini Katar 'a yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın Katar ziyaretinde 1,2 milyar metereküplük spot doğalgaz anlaşması da imzalanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katar'ın Türkiye’deki yatırımları artacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'a yaptığı resmi ziyaret kapsamında Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad El Sani ile Emirlik Divanı'nda gerçekleştirdiği baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından konakladığı otele geçti.

Erdoğan Katar'da Türk Çarşısı'nın temelini attı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim, Doha'da Türk ve Katar firmalarının ortaklığında yapılacak Türk çarşısının temel atma törenine katılarak ilk harcı döktüler.

Katar'ın Türkiye’deki yatırımları artacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'a yaptığı resmi ziyaret kapsamında konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katar'ın, Türkiye’deki reel yatırımlar noktasında hassasiyetlerinin daha da artacağını da görüyorum” dedi.

CHP'den asansör kazası için suç duyurusu!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Avrupa Yakası Şişli Mecidiyeköy'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili TOKİ ve Torunlar İnşaat hakkında suç duyurusunda bulundu.

katar stadyum kazası Haberi

katar stadyum kazası

Katar'da 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak stadyumlardan El-Vakra'nın inşası sırasında meydana gelen kazada, bir işçinin hayatını kaybettiği bildirildi.


Projeler ve Miras Yüksek Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, El-Vakra Stadı'nın inşası sırasında meydana gelen kazada bir işçinin yaşamını yitirdiği belirtilerek, "Projelerimizden birinde çalışan bir işçinin hayatını kaybettiğini duyurmaktan derin üzüntü duyuyoruz." ifadesi kullanıldı.


Kazanın araştırılması kapsamında ilgili birimlerle geniş çaplı çalışmaların başlatıldığının kaydedildiği açıklamada, dün meydana gelen kazaya neden olan bulgulara ulaşıldığı aktarıldı.


Açıklamada ayrıca, ilgili makamlar ve hayatını kaybeden işçinin yakınlarının kaza hakkında derhal bilgilendirildiği, bu zor günlerinde merhumun ailesine gerekli tüm desteğin sağlanacağı belirtildi.


Kazada yaşamını yitiren işçinin ismi, uyruğu veya ölüm nedeni hakkında ise bilgi verilmedi.  


El-Vakra Stadı, Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid tarafından...