28 / 04 / 2024

Erdoğan Katar'da Türk Çarşısı'nın temelini attı!

Erdoğan Katar'da Türk Çarşısı'nın temelini attı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim, Doha'da Türk ve Katar firmalarının ortaklığında yapılacak Türk çarşısının temel atma törenine katılarak ilk harcı döktüler.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da yapılacak Türk çarşısının temelini Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile attı. 


Erdoğan, resmi ziyaret için geldiği Doha'da, temaslarının ardından Türk ve Katar firmalarının ortaklığında yapılacak Türk çarşısının inşaat alanına geçti. 


Burada Şeyh Temim tarafından karşılanan Erdoğan, hazırlanan çadırda, çarşıya ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Çarşının maketleri üzerinde incelemede bulunan Erdoğan ve Şeyh Temim, daha sonra inşaat alanında taş sütunlardan oluşturulmuş bir bölüme ilk harcı dökerek, mermer bir kaideyi birlikte yerleştirdiler. 


Temel atma töreninin ardından Şeyh Temim, makam aracının sürücü koltuğuna geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Doha Hamad Uluslararası Havalimanı'na götürdü. 


Katar'ın Türkiye’deki yatırımları artacak


Ziyaretini takip eden Türk gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Temim ile gerçekleştirdiği ikili ve heyetlerarası görüşmelerin çok verimli geçtiğini belirterek, bundan sonraki sürece yönelik ne gibi adımlar atılacağının kararlarını aldıklarını söyledi.


Kararların hayata geçirilmesi için ilgililerin bundan sonraki süreçte görüşmelerini daha da yoğunlaştıracağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Katar'ın, Türkiye’deki reel yatırımlar noktasında hassasiyetlerinin daha da artacağını görüyorum. Bu adımlar inanıyorum ki Türkiye ve Katar arasındaki ekonomik ilişkilerimize adeta bir zirve adım mahiyetinde olacaktır” dedi.


Erdoğan Katar'dan ayrıldı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretlerini tamamlamasının ardından Katar'dan ayrıldı. 


Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan özel uçak "TUR", TSİ 18.50'de Katar Hamad Uluslararası Havalimanı'ndan hareket etti. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Katar'dan ayrıldı.


AA





 


Geri Dön