14 / 05 / 2024

Türk Çarşısı

Türk Çarşısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim, Doha'da Türk ve Katar firmalarının ortaklığında yapılacak Türk çarşısının temel atma törenine katılarak ilk harcı döktüler.

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Türk yatırımcıların İngiltere emlak piyasasına olan ilgisi gün geçtikçe katlanıyor. Başkent Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin İngiltere’ye yaptıkları gayrimenkul, konut ve arazi yatırımlarının deprem felaketinden sonra arttığına dikkat çekti. 

Arçelik K 3300 Mini Telve Türk Kahve Makinesi fiyatı ne kadar, en uygun nerede? 20 Mart 2023 fiyat listesi...

Türk kahvesi geleneğini yenilikçi bir anlayışla mutfaklara taşıyan Arçelik K 3300 Mini Telve, kısa sürede tadı köpüğü yerinde bir lezzet sunar. Peki, Arçelik K 3300 Mini Telve kaç fincan? Siyah Mini Telve kaç TL? İşte detaylar...

Türk zırhlısı Yörük 4x4 direksiyonu kırdı!

Türk savunma sanayisinin dört ülkeye ihracat başarısı elde eden zırhlı aracı Yörük, ilk kez sergilenmiş olan sağdan direksiyonlu versiyonu ile birlikte yeni ihracata hazırlanıyor. İşte detaylar…

Karaca Hatır Hüps Sütlü Türk Kahve Makinesi fiyatlarında fırsat! Dünyada ilk ve tek! 13 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Karaca Hatır Hüps Sütlü Türk Kahve Makinesi, közde türk kahvesi, sütlü türk kahvesi, sütlü sıcak çikolata ve sütlü kahve olmak üzere 4 farklı çeşit kahve yapabiliyor. Peki Karaca Hatır Hüps Sütlü Türk Kahve Makinesi kaç lira? İşte 13 Mayıs 2022 fiyat listesi..

Albaraka Türk'ten koronavirüse karşı destek paketi!

Albaraka Türk, koronavirüs salgını nedeni ile toplumsal mücadeleye ve ekonomiye katkı sağlamak üzere "destek paketi" açıkladı.

Moldova'dan Türk iş adamlarına yatırım çağrısı!

Moldova Yatırım Ajansı Direktörü Rodica Verbeniuc, Türk yatırımcıların Moldova'da özellikle otel ve inşaat endüstrilerinde başarılı hikayelere imza attığını söyleyerek yatırım çağrısı yaptı.

Türk inşaat sektörünün başarısı dünya çapında kanıtlandı!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Sektör temsilcilerinin bir araya geleceği MÜSİAD Hessen İnşaat Fuarı'nın, iki ülkeye de yatırım ve iş birliği noktasında güzel katkılar yapacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi Türk inşaat sektörünün dünya çapında kanıtlanan bir başarısı var" dedi...

Türk mimar Ahmet Yılmaz'ın büyük başarısı!

ATÇILIK konusunda dünyanın en önemli ülkelerinden biri olan Hollanda’da Milli Binici Efe Siyahi’nin çiftliği Carpe Diem, Türk mimar Ahmet Yılmaz tarafından dizayn edildi. Mimar Yılmaz, Binicilik Hollanda Milli Takımı antrenörünün kendi çiftliğini de çizeceklerini söyledi.

İşte Türk inşaat firmalarının yurt dışı başarı hikayeleri!

Yeni Birlik gazetesi yazarı Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında Türk inşaat firmalarının yurtdışındaki başarılarını kaleme aldı. İşte o yazı...

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırıma devam çağrısı!

Libya, ülkede yarım kalan işlerin tamamlanması için Türk müteahhitlere ‘yatırıma devam’ çağrısında bulundu. Türk tarafı güvenliğin sağlanmasını şart koştu ve öncelikli yatırım listesi yapılmasını talep etti. Libya listeyi yılbaşına kadar hazırlayacak.

Arda Turan, Arşiv Türk Mutfağı'nın 2. şubesini Ümraniye'de açıyor!

Arda Turan, Etiler Sarıhan Gusto'nun sahibi Cemal Sarıhan ile birlikte Şişli'de hizmete soktuğu Arşiv Türk Mutfağı'nın ikincisini açıyor.

Berat Albayrak: Türk Akımı en kısa sürede tamamlanacak!

Türkiye ve Rusya, Türk Akımı projesinin hayata geçirilmesi ve tahkim sürecinde gerekli adımların atılması noktasında mutabık kaldı.

İsrail, Tel Aviv'deki metro inşaatı için Türk ortak arıyor!

İsrail`in İstanbul Başkonsolosu Cohen "Tel Aviv`de metro inşasına başladık, 7 farklı metro hattı yapmayı planlıyoruz. 2019 yılında ilkinin hizmete girmesini planlıyoruz bunun operasyonu için Türk ortak arıyoruz" dedi.

Türk Çarşısı Haberi

Türk Çarşısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da yapılacak Türk çarşısının temelini Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile attı. 


Erdoğan, resmi ziyaret için geldiği Doha'da, temaslarının ardından Türk ve Katar firmalarının ortaklığında yapılacak Türk çarşısının inşaat alanına geçti. 


Burada Şeyh Temim tarafından karşılanan Erdoğan, hazırlanan çadırda, çarşıya ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Çarşının maketleri üzerinde incelemede bulunan Erdoğan ve Şeyh Temim, daha sonra inşaat alanında taş sütunlardan oluşturulmuş bir bölüme ilk harcı dökerek, mermer bir kaideyi birlikte yerleştirdiler. 


Temel atma töreninin ardından Şeyh Temim, makam aracının sürücü koltuğuna geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Doha Hamad Uluslararası Havalimanı'na götürdü. 


Katar'ın Türkiye’deki yatırımları artacak


Ziyaretini takip eden Türk gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Temim ile gerçekleştirdiği ikili ve heyetlerarası görüşmelerin çok verimli geçtiğini belirterek, bundan...