02 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hedefini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hedefini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’da Türk-Amerikan İş Konseyi üyeleriyle buluştu. Amerika ile ticaret hacminde yakalanan artış eğiliminin sevindirici olduğunu söyleyen Erdoğan, "Fakat hedefimiz 100 milyar doları yakalamaktır” dedi.



Birleşmiş Milletler (BM) 78’nci Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan İş Konseyi yemeğinde önemli değerlendirmelerde bulundu. 

İş dünyası temsilcileriyle tekrar bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye ve ABD'nin, NATO çerçevesinde uzun senelere dayanan müttefiklik ilişkileri olduğuna vurgu yaptı.

Erdoğan, "ABD ile ekonomik ve ticari faaliyetlerimiz, ikili ilişkilerimizin mühim bir boyutudur. İkili ticaret hacmimiz son 10 senede 1,5 katına tırmandı. ABD, 2022’de en fazla ihracat yaptığımız 2'nci, en fazla ithalat yaptığımız 5'inci ülke olarak kayıtlara geçti. 2022 yılı sonu itibari ile ikili ticaret hacmimiz yüzde 15'in üzerinde artış ile beraber 32 milyar doları geçti" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hedefini açıkladı!

HEDEF 100 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika ile ticaret hacminde yakalanan söz konusu artış eğiliminin sevindirici olduğunu belirterek, "Fakat hedefimiz 100 milyar doları yakalamaktır. Bunun için karşılıklı olarak gayretlerimizi artırmamız lazım. Bu kapsamda, sizlerden talebimiz yüksektir. ABD ile ilişkilerimizi siyasi düzlemde yürütürken, ekonomik alandaki iş birliğimizi de çeşitlendirmeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye olarak Karadeniz'deki tarihi keşfimizden sonra doğal gaz ve petrol arama ile üretimine ilişkin çalışmalarımıza hız verdik. Biliyorsunuz, kısa zaman önce İstanbul Finans Merkezimizi kullanıma açtık. İstanbul Finans Merkezi ile Türkiye’yi finans ve katılım finans alanında küresel bir merkeze dönüştürmeyi arzuluyoruz.

Merkez içinde doğal gazdan madenlere kadar pek çok ürünün pazarlamasının, değerlendirmesinin yapılacağı yeni bir yapı kuracağız. İstanbul Finans Merkezini ayrıca, 'enerji hub'ımız haline getirmeyi istiyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hedefini açıkladı!

"TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR BÖLGESEL ÜRETİM VE HİZMET ÜSSÜ"

Türkiye'nin son 21 senede ekonomiden ticarete, savunma sanayisinden altyapı yatırımlarına büyük bir başarı hikâyesi yazdığını söyleyen Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Gerçekleştirdiğimiz reformlar ile Türkiye, son 20 yılda, 252 milyar doların üzerinde uluslararası doğrudan yatırım çekti. Ülkemizin global yatırımlardaki payı geçen yıl yüzde 1,03. ABD’den Türkiye'ye yaklaşık 14,4 milyar dolar doğrudan yatırım girişi oldu. Türkiye’ye yatırım yapan 2 bin 88 ABD firmasına ve ABD’li girişimcilere Türk ekonomisine duydukları güven için özellikle şükranlarımı sunuyorum.”

ABD’de mortgage başvuruları artıyor! Geçen haftaya göre yüzde 5,4 arttı!

Bursa’da üretilen Renault Clio yenilenen tasarımı ve özellikleriyle Türkiye’de satışta!

A101’e iğneden ipliğe indirim! 4 parça fincan seti 99,90 TL’ye, kaymaz yolluk 279 TL’ye, kek kalıbı 69,90 TL’ye indi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön