30 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyasına konuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyasına konuştu!

ABD'nin önde gelen iş insanlarıyla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye, yenilenebilir enerji alanında yeni yatırım fırsatları sunuyor. Turizm de diğer bir önemli potansiyele sahip sektör" dedi. Erdoğan, Türk ekonomi modelini anlattı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, "ABD ile savunma sanayi alanındaki iş birliğimizin önüne müttefiklik hukukumuza aykırı suni engeller getirilmektedir. Bu durum ticari ilişkilerimizin yanı sıra tüm NATO coğrafyasının güvenliğini de menfi şekilde etkilemekte" dedi.

Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi'nce düzenlenen yemekte bir konuşma yaparak Türkiye ile ABD'nin köklü bağlara sahip iki dost ülke, müttefik ve stratejik ortak olduğunu belirtti.

"ABD ile birçok konuda benzer görüşe sahibiz"

2 ülke arasındaki çok boyutlu iş birliğinin dünyanın pek çok bölgesinde barış ve istikrarın sağlanmasında büyük katkılar sağladığını ifade eden Erdoğan, Ukrayna'dan Balkanlar'a, Orta Doğu'dan Afrika'ya geniş bir coğrafya içinde enerjiden gıda güvenliğine pek çok meselede benzer görüşlere sahip olduklarını söyledi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD de iş dünyasına konuştu!

Erdoğan, mevcut fikir ve çıkar birliğini daha ileri taşımak maksadıyla geçen yıl Roma'da ABD Başkanı Joe Biden ile Türkiye-ABD stratejik mekanizmasının teşkiline karar verdiklerini hatırlattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön