29 / 04 / 2024

Üsküp'teki tarihi Türk Çarşısı restore ediliyor!

 Üsküp'teki tarihi Türk Çarşısı restore ediliyor!

Makedonya Kültür Bakanı Milevska, Türk Çarşısı'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmalarını inceledi...




Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Milevska, başkent Üsküp'teki tarihi Türk Çarşısı'nı ziyaret ederek, yenileme çalışmaları hakkında bilgi aldı. 


Başkentteki tarihi çarşının ana caddesi "Bitpazarska Caddesi" üzerinde bulunan ve dış cephe yenileme çalışması biten bir dükkana giren Milevska, bakanlık olarak Türk Çarşısı'ndaki eski binaların yenilenmesiyle ilgili yürüttükleri çalışmaları anlattı. 


Hükümetin seçim programı çerçevesinde vadettiği projenin bir bölümünün tamamlanmasının ardından çarşıyı ziyaret ettiklerini belirten Milevska, ülke genelindeki tüm tarihi binaları restore etmek istediklerini söyledi. "Bu benim için büyük bir gurur kaynağı" diyen Milevska, ülke kültür mirası için önemli olan tarihi binaların yenilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 


Bu projeyle tarihi binalara eski mimari güzelliklerini kazandırdıklarını ifade eden Milevska, Türk Çarşısı'nda önümüzdeki yıl da restorasyon çalışmaları yapılacağını belirtti. 


Bakan Milevska, bu tür çalışmalarla, geleneksel sanatları yeniden kalkındırmayı, eski adetlerin yeniden ortaya çıkmasını hedeflediklerini ve bu sayede çarşıyı ziyaret eden turist sayısını artırmayı planladıklarını söyledi. 


Makedonya Kültür Bakanlığı'nın yenileme çalışmalarına ayırdığı yaklaşık 200 bin avroluk bütçeyle yıl sonuna kadar Kruşevo, Prilepe, Manastır ve Ohri şehirlerindeki toplam beş eski binanın daha dış cephesi yenilenecek. 

     

AA / Muhabir: Mürteza Sulooca-Kayhan Gül 

     Yayıncı: Serkan Fidan


Geri Dön