14 / 05 / 2024

üsküp tarihi türk çarşısı

üsküp tarihi türk çarşısı

Makedonya Kültür Bakanı Milevska, Türk Çarşısı'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmalarını inceledi...

S&P’den dolar tahmini! 2025'te dolar kaç Türk Lirası olacak?

S&P Global ekonomideki kademeli dengelenme ile beraber Türk bankalarındaki dengesizliklerin terse dönmesi beklediğini ifade etti. Bu doğrultuda, S&P'nin yayınladığı notta ayrıca dolar/TL tahminine de yer verildiği belirtildi.

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

Dolar bugün de tarihi zirvesini yaptı! Dolar fiyatları 29 Türk Lirası'na yaklaştı...

Döviz kurlarında artış sürekli devam ediyor. Buna göre, dolar fiyatları, tarihi zirvesini 28,93 Türk Lirası'na taşırken, Euro fiyatları da yeni rekorunu 31,46 Türk Lirası seviyesine kadar geldi. İşte ayrıntılar...

Bitcoin tarihi rekorunu kırdı! Son 4 yılda Türk Lirası değerini 22 kat yükseltti

Bitcoin, 2020 sene başından bu yana Türk Lirası cinsinden yüzde 2.140 değer kazanarak değerini, 22 kattan fazla artırdı ve tarihi bir rekor kırdı. İşte haberin ayrıntıları...

Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatıyla dikkat çekti: Kahveseverlere en özel hediye

Kim güzel bir Türk kahvesine "hayır" diyebilir ki... Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi sizin için en güzel Türk kahvesini pişiriyor. Peki Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Arnica Köpüklü Türk Kahve Makinesi 1.590 TL! Peki en ucuza nereden alınır? İşte Arnica 11  Mart 2023 fiyat listesi

Kahve makinesini değiştirmek isteyen kahve severler, sizin için Arnica IH32059 Eko Otomatik Köpüklü Türk Kahve Makinesi'ni en ucuza alacağınız yerleri, fiyatlarıyla birlikte araştırdık ve listeledik. İşte o fiyat listesi..

Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi en ucuza nerede satılıyor? İşte Tefal 9 Mart 2023 fiyat listesi

Türk kahve makinesi arayışı içinde olanlar için, Tefal Köpüklüm Türk Kahve Makinesi'ni en ucuza nereden alırsınız sizin için araştırdık. İşte Tefal 9 Mart 2023 fiyat listesi

Arnica Köpüklü Türk Kahve Makinesi en ucuza nerde satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte 4 Mart 2023 fiyat listesi

Arnica Köpüklü Türk Kahve Makinesi, gelişmiş motor gücü sayesinde 4 fincan kapasiteye kadar kahve hazırlanmasını sağlar. Çift emniyet sistemi sayesinde ürünün ömrü uzun olur.

Kahvesiz yaşayamam diyenler dikkat! Bol köpüklü Türk kahveleriniz Arzum'dan! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi 

Kahve severler için geliştirilen teknolojisi ile Arzum, 4 fincan kapasiteli Türk kahve makinesini tüketicisi ile buluşturuyor. Otomatik kapanma özelliğine sahip kahve makinesi üstün önlem teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Arnica Köpüklü Türk Kahve Makinesi 1.099 TL! En ucuza nerde satılıyor? Fiyatları ne kadar? 7 Şubat 2023 fiyat listesi

Kahve severler bu haber sizi yakından ilgilendiriyor. Arnica köpüklü Türk kahve makinesi çift emniyet sistemi , ışıklı ve sesli uyarı sistemi ile öne plana çıkıyor. Peki bu kahve makinesi en uygun fiyata nerde satılıyor? İşte haberin detayları..

Alman kalitesiyle Türk Kahvesi Fakir’de! Hem de bol köpüklü İşte 28 Eylül 2022 Fakir fiyat listesi!

Ben adını söyleyemediğim kahveyi içmem, Türk kahevesinden başkasını ağızıma sürmem diyenler bu haber tam size göre. Alman küçük ev aletleri üreticisi Fakir’de hem hızlı hem bol köpüklü kahve makinesi çeşitleri indirimli fiyatlarla sizi bekliyor. İşte fakir fiyatları.

Arzum’dan elektrikli süpürge alana Türk Kahve makinesi hediye? İşte Arzum’un 8 Eylül 2022 elektrikli süpürge fiyatları!

Küçük ev aletlerinin gözde markası Arzum elektrik süpürgesi alan müşterilerine Türk Kahve makinesi hediye ediyor. İşte Arzum"un 8 Eylül 2022 fiyatları

üsküp tarihi türk çarşısı Haberi

üsküp tarihi türk çarşısı


Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Milevska, başkent Üsküp'teki tarihi Türk Çarşısı'nı ziyaret ederek, yenileme çalışmaları hakkında bilgi aldı. 


Başkentteki tarihi çarşının ana caddesi "Bitpazarska Caddesi" üzerinde bulunan ve dış cephe yenileme çalışması biten bir dükkana giren Milevska, bakanlık olarak Türk Çarşısı'ndaki eski binaların yenilenmesiyle ilgili yürüttükleri çalışmaları anlattı. 


Hükümetin seçim programı çerçevesinde vadettiği projenin bir bölümünün tamamlanmasının ardından çarşıyı ziyaret ettiklerini belirten Milevska, ülke genelindeki tüm tarihi binaları restore etmek istediklerini söyledi. "Bu benim için büyük bir gurur kaynağı" diyen Milevska, ülke kültür mirası için önemli olan tarihi binaların yenilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 


Bu projeyle tarihi binalara eski mimari güzelliklerini kazandırdıklarını ifade eden Milevska, Türk Çarşısı'nda önümüzdeki yıl da restorasyon çalışmaları yapılacağını belirtti. 


Bakan Milevska, bu tür çalışmalarla, geleneksel sanatları yeniden...