21 / 05 / 2024

S&P’den dolar tahmini! 2025'te dolar kaç Türk Lirası olacak?

S&P’den dolar tahmini! 2025'te dolar kaç Türk Lirası olacak?

S&P Global ekonomideki kademeli dengelenme ile beraber Türk bankalarındaki dengesizliklerin terse dönmesi beklediğini ifade etti. Bu doğrultuda, S&P'nin yayınladığı notta ayrıca dolar/TL tahminine de yer verildiği belirtildi.



S&P Global bugün yayınladığı Türk bankalarına ilişkin not kapsamında "Ekonomideki kademeli dengelenmeyle Türk bankalarındaki dengesizliklerin terse dönmesi bekliyoruz" diye ifade edildi.

dunya.com'da yer alan habere göre; S&P'nin bugün yayınladığı Türk bankalarına ilişkin notunda para politikasının bir süre daha sıkı kalacağı ifade edilerek, bunun da bankaların aktif kalitesine olumsuz etkisinin muhtemel olduğu da belirtildi.

Açıklanan notta ayrıca yurtiçi yerleşiklerin TL'ye olan güven eksikliğinin bankaların dış finasmana erişimdeki artışın olumlu etkilerini gölgede bırakabileceğine de dikkat çekilmiş oldu.

S&P’den dolar tahmini! 2025 te dolar kaç Türk Lirası olacak?

Nominal kredi büyümesinin ise bu sene yüzde 40'lara doğru yavaşlamasının beklendiği bunun da reel bazda daralma anlamına geleceği de belirtildi.

Ekonominin gelecek iki senede yavaşlamasını, reel GSYH büyümesinin 2022-2023'teki ortalama rakamın ise yüzde 5 seviyelerinden yüzde 3 seviyelerine düşmesini bekleyen S&P Global baz senaryoda dolar/TL'nin de 2025 sonunda 43 lira olmasını beklentiler arasında yer alıyor.

Selçuk Geçer dolar için şaşırtan yeni rakamı açıkladı! Yatırımcıları uyardı! İşler karışıyor, uzak durun!

Tebernüş Kireçci açıkladı! Konut, dolar, faiz ve hisse! Uzun vadede kazanmak isteyenler neye yatırım yapmalı?

Doların 35 TL olacağı net tarih açıklandı! Dolar almak isteyenler acele edin!


Geri Dön