28 / 04 / 2024

Bitcoin tarihi rekorunu kırdı! Son 4 yılda Türk Lirası değerini 22 kat yükseltti

Bitcoin tarihi rekorunu kırdı! Son 4 yılda Türk Lirası değerini 22 kat yükseltti

Bitcoin, 2020 sene başından bu yana Türk Lirası cinsinden yüzde 2.140 değer kazanarak değerini, 22 kattan fazla artırdı ve tarihi bir rekor kırdı. İşte haberin ayrıntıları...



Bitcoin, son zamanda gerçekleştirdiği yukarı yönle hareketle ile küresel piyasalarda 35 bin dolar barajına kadar çıkmıştı. Türk Lirası cinsinden ise tarihi rekorunu kırarak 29 Ekim 2023 akşamı 985.950 Türk Lirası'nı gören Bitcoin, 2020 sene başından bu yana Türk Lirası cinsinden yüzde 2.140 değer kazandı. Buna göre diğer bir ifade ile değerini, 22 kattan fazla artırdı.

Dünyanın lider kripto para varlığı Bitcoin, Türkiye’de tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Türk kripto para borsası Fexobit’in Hazine Birimi tarafından hazırlanan ve 2020 Ocak-2023 Ekim dönemini kapsayan gerçekleşen araştırma raporuna göre, 29 Ekim 2023 itibarı ile 985 bin Türk Lira’sını geçerek , 1 milyon Türk Lirası sınırına yaklaşan Bitcoin, böylece Türk Lirası cinsinden değerini son 4 yılda 22 kattan fazla yükselmiş oldu. Bitcoin, 2020 yılının başında yaklaşık olarak 44.000 Türk Lirası seviyesinde işlem görüyordu.

SON DÖRT YILDA AÇIK ARA ÖNDE

Açıklanan söz konusu rapora göre, Bitcoin son 4 yılda değerini açık ara en çok fazla yükselten finansman enstrüman oldu. Yine aynı dönemde, Türkiye’de ortalama konut ücretlerindeki yükseliş yüzde 828, gram altındaki artış yüzde 514, dolardaki yükseliş ise yüzde 374 olarak kaydedildi. Ayrıca, Merkez Bankası verisine göre ise 2020 Ocak ve 2023 Eylül dönemi (son enflasyon verisi dikkate alınmıştır) arasında Türkiye’deki tüketici enflasyonu yüzde 279 olarak gerçekleşirken, bu kapsamda Bitcoin getirisi enflasyonu neredeyse altıya katlamış oldu.

Bitcoin tarihi rekorunu kırdı! Son 4 yılda Türk Lirası değerini 22 kat yükseltti

Raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan Fexobit Hazine ve Araştırma Müdürü Sercan Yıldırım, 2024 senesinde gerçekleşecek Bitcoin yarılanması ve küresel para politikalarındaki olası gevşeme adımları ile beraber kripto varlıklarda bir boğa sezonu beklentisinin hakim olduğunun altını çizerken, “Yükselişlerin boyutu ya da zamanlamasıyla ilgili öngörülerde bulunmak oldukça güç. Fakat bunun ötesinde, hem Türkiye’de hem de dünyada, başta Bitcoin olmak üzere kripto varlıkların birer yatırım aracı olarak görülme yaklaşımı her geçen gün güçleniyor. Yakın gelecekte, özellikle kurumsal şirketlerin ve finans kuruluşlarının kripto varlık yatırımlarıyla birlikte bu yaklaşımın daha da pekiştiğini görmemiz mümkün” diye belirtti.

“Bitcoin 2030 yılında 1 milyon dolar olacak” iddiası heyecan yarattı!

Bitcoin, altını ve doları geride bıraktı: 5 günde yüzde 17'lik artış

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön