30 / 04 / 2024

Bitcoin, altını ve doları geride bıraktı: 5 günde yüzde 17'lik artış

Bitcoin, altını ve doları geride bıraktı: 5 günde yüzde 17'lik artış

Altın ve dolar, geçtiğimiz hafta içinde Orta Doğu'daki artan savaş geriliminin etkisiyle rekor seviyelere ulaştı. Aynı dönemde, uzun bir süredir yatırımcıları beklemeye alan en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, haftalık bazda yüzde 17'lik bir artışla hem altını hem de doları geride bıraktı.



Bitcoin fiyatı, Pazartesi gününden itibaren başlayan güçlü bir yükseliş trendiyle 35 bin dolar seviyesini aşarak, Mayıs 2022'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bu yükseliş, ABD'de Bitcoin EFT’lerinin onaylanma olasılığına dair artan iyimserlikle birleşti ve son beş günde Bitcoin'in değerini yaklaşık yüzde 17 artırdı.

Uzmanlar arasında Bitcoin’e dair iki farklı görüş var

ABD'de Bitcoin ETF'lerinin onaylanacağına dair somut bir gelişme olmamış olmasına rağmen bu iki önemli haber kripto varlık yatırımcılarının umutlarını büyük ölçüde artırmış durumda. Finans Uzmanı Melih Sefa Yavuz'un ifadelerine göre Bitcoin fiyatlarındaki yükseliş hakkında uzmanlar arasında iki farklı görüş öne çıkıyor. 

Birinci görüşe göre, kripto varlıklara yönelik olası yasal düzenlemeler, şu an kripto varlık piyasasını baskılıyor ve bu nedenle Bitcoin fiyatındaki hızlı artışlar abartılı olarak değerlendiriliyor. Diğer bir görüşe sahip uzmanlar ise Bitcoin ETF'lerinin onaylanacağına dair iyimser beklentileri destekleyerek böyle haberlerin kripto varlık piyasasına yeni yatırımcıları çekebileceğine ve özellikle Bitcoin fiyatlarının daha da yükselebileceğine inanıyorlar. 

 Bitcoin, altını ve doları geride bıraktı: 5 günde yüzde 17 lik artış

Bitcoin’in yükselme sebebi ne?

Beykent Üniversitesi Rektörü ve Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, Bitcoin'in yükselişinin arkasındaki nedenlerin başında "korku" unsurunu vurguluyor. Öngel'e göre, küresel düzeyde artan enflasyon ve küresel ekonomik belirsizlikler, bir yıldan fazla süredir devam eden Ukrayna-Rusya savaşı ve yakın zamanda Ortadoğu'da başlayan Filistin-İsrail çatışması gibi olaylar, dünya genelinde bir korku ve belirsizlik atmosferi yaratmış durumda.

Öngel şunları da belirtmeden geçmedi: “Böylesi durumlarda bazı yatırımcılar geleneksel yatırım portföylerini çeşitlendirmeye çalışırken, diğerleri ise Bitcoin'i ilginç bir şekilde dijital bir güven limanı olarak görmeye başlıyor. Gerçekten de birçok yatırımcı, Bitcoin'i dijital altın olarak adlandırarak geleneksel finansal araçların ötesine geçme yolunu arıyor.”

Kripto para borsasında neler oluyor? Bitcoin 34 bin dolarda kalacak mı? Hemen bakın!

Bitcoin’in yükselişi devam edecek mi? Günün öne çıkan kripto paraları hangileri oldu? Hemen bakın!

Bitcoin 17 ayın zirvesini görerek 35 bin doları aştı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön