27 / 04 / 2024

Bitcoin 17 ayın zirvesini görerek 35 bin doları aştı

Bitcoin 17 ayın zirvesini görerek 35 bin doları aştı

Bitcoin fiyatları, haber akışlarının da sebebi ile bir kez daha sert bir çıkış yaparken, bugünkü yapılan işlemlerde 35 bin doları geçti ve 17 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Küresel bazda kripto paraların piyasa değeri ise son 24 saatte yüzde 7,59 kadar çıktı.



Piyasalarda en popüler kripto para birimi olarak biline Bitcoin (BTC) fiyatları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylamaya yakın olduğuna dair yapılan haberlerin fazlalaşması ile hızlı bir şekilde yükseldi. Bitcoin, 35 bin 737 dolara kadar çıkarak 17 ayın zirvesini gördü. İşlem hacmi en yüksek kripto para birimi olan BTC, saat 10.31 itibarıyla yüzde 7,07 yükselişle 33 bin 756 dolardan işlem gördü.

Bitcoin son yedi günlük işlemlerde yüzde 20'ye yakın değer kazanırken; piyasa değeri 658 milyar dolar oldu. İşlem hacmi en çok ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH) ise, şu dakikalarda dünkü yapılan kapanışına göre yaklaşık yüzde 5,50 oranında artışla 1803 dolar seviyesinde hareket ediyor. ETH, gün içinde en yüksek 1847 doları görürken; son 7 gün içerisinde yüzde 14'e yakın gerçekleşti. Küresel bazda kripto paraların piyasa değeri, son 24 saatte yaklaşık yüzde 7,59 oranında değer kazanarak 1,25 trilyon dolara yükseldi.

BİTCOİN NEDİR VE NASIL ÇALIŞIR?

Herhangi bir merkez bankasına veya bir tek yöneticiye ait olmamasıyla da bilinen Bitcoin, aracılara ihtiyaç duyulmadan bitcoin ağında(blockchain) kullanıcıdan kullanıcıya transfer edilebilen, merkezi olmayan bir dijital para birimidir.

Bitcoin 17 ayın zirvesini görerek 35 bin doları aştı

EN ÇOK BİTCOİN DÜNYADA KİMDE VAR?

Dünyada en büyük Bitcoin sahipleri Satoshi Nakamoto isimli kişi ya da grubun ise 1,1 milyondan fazla Bitcoin'e sahip olduğu ve bu alanda da liderlik taşıdığı sanılıyor. Buna göre global varlık yöneticisi Grayscale, yaklaşık 683.480 BTC ile Satoshi'nin hemen altında yer alıyor.

BİTCOİN NASIL ALINIR?

Bitcoin, çeşitli kripto para borsaları, yerel satıcılar veya peer-to-peer platformlar (P2P) gibi kaynaklardan satın alınabilir. Türkiye'de popüler kripto para borsaları arasında Stormgain, Skilling, ve Binance bulunmaktadır.

Bitcoin hızlı bir hareket ile 31 bin doları geçti

Bitcoin yeniden 30 bin doları aştı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön