01 / 05 / 2024

Bitcoin hızlı bir hareket ile 31 bin doları geçti

Bitcoin hızlı bir hareket ile 31 bin doları geçti

Bitcoin fiyatları, geçen hafta başlayan artış eğilimini yine yükselerek devam ettirirken; yaklaşık üç ay sonra 31 bin doları geçti. Bitcoin son 7 günlük kazancı ise yüzde 10 olarak gerçekleşti. İşte rakamlar...



Bitcoin fiyatları, geçtiğimiz haftayı artış ile tamamlarken, yeni haftada da yukarı yönlü yükseliş ile hareket ediyor. 14 Temmuz'dan bu tarihe ilk defa 31 bin doları geçen lider kripto para birimi, en fazla 31 bin 2 dolara kadar çıktı. Bitcoin, saat 13.36 sonra yüzde 3,09 yükselişle 30 bin 484 puanda işlem gördü. Bitcoin son yedi günlük işlemlerde yüzde 10'un üzerinde değer kazanırken; piyasa değeri ise 595 milyar dolar olarak işlem gördü. Bitay Araştırma Analisti Alper Samet Yorak, Bitcoin’deki ‘güvenli liman’ hareketine döoğru dikkat çekerek, “Dünya genelinde altın ve petrol hariç tüm varlık sınıflarında genel bir gerileme yaşanırken, S&P 500, Nasdaq ve BIST gibi önemli borsalar ciddi değer kaybederken Bitcoin’in yüzde 10’a varan artışla ulaşması bu aşamada Bitcoin’e yeni bir hikâye yaratma imkanı da sunuyor diye konuştu.

Bitcoin hızlı bir hareket ile 31 bin doları geçti

Öte yandan, işlem hacmi en fazla olan ikinci kripto para birimi olan Ethereum ise, şu dakikalarda dün gerçekleştirdiği kapanışına göre yaklaşık yüzde 4,34 oranında artarak 1674 dolarda hareket halinde. Ethereum, gün içinde en yüksek 1706 doları görürken; son yedi gün içerisinde yüzde 6'ya yakın yükseliş gösterdi. Küresel bazda ise kripto paraların piyasa değeri, son 24 saatte yaklaşık yüzde 2,08 oranında değer kazanarak 1,16 trilyon dolar oldu.

ekonomim.com'da yer alan verilere göre; Hafta sonunu da yüzde bir artışla kapatan Bitcoin’in toplam yükselişi, cuma gününden bu yana yüzde 4’e çıktı. Dünya genelinde altın ve petrol hariç tüm varlık sınıflarında genel bir azalma yaşanırken , S&P 500, Nasdaq ve BIST gibi önemli borsalar ciddi değer kaybederken Bitcoin’in yüzde 10’a varan artış göstermesi de bu aşamada Bitcoin’e yeni bir hikâye yaratma fırsatı da veriyor. Buna göre riskli yatırım aracı algısından güvenli liman algısına geçişin bir başka başarılı örneğini gerçekleştiren Bitcoin, bu aralar 30.700 dolardan alıcı buluyor. Ethereum ise 1.700 dolar sınırına geldi.

Bitcoin yeniden 30 bin doları aştı

Bitcoin fiyatında sert dalgalanma

Bitcoin yükselerek iki ayın zirvesini gördü

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön