03 / 05 / 2024

Bitcoin yeniden 30 bin doları aştı

Bitcoin yeniden 30 bin doları aştı

Bitcoin, pazartesi günü haber akışlı sert ücret hareketliliği gerçekleştirerek 30 bin doların üzerini görürken, dört gün aradan sonra yeniden 30 bin dolara çıktı ve kazancını yüzde 4'ün üzerine kadar çıktı.



Bir hafta önce başlayan rallinin ivmesini devam ettiren Bitcoin ve diğer kripto paralarda, Bitcoin ücreti, yine 30 bin doların üzerinde seyrederken, 30 bin 265 dolara kadar yükselsi. Saat 13.42 itibarıyla ise, yüzde 4,72 yükselişle 30 bin 64 dolar civarında işlemler görüyor. Öte yandan Bitcoin son yedi günlük işlemlerde yüzde 11'in üzerinde değer kazanırken; piyasa değeri ise 583 milyar dolar oldu. Bunun yanı sıra Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) yakında onaylanacağı beklentisi ile yukarı hareketin devam etmesinde de etkili olmayı sürdürüyor. Küresel bazda ise kripto paraların piyasa değeri, son 24 saatte yaklaşık yüzde 4,35 oranında değer kazanarak 1,13 trilyon dolara çıktı.

YATIRIMCILAR GERİ ÇEKİLME BEKLİYOR

Yatırımcıların bununla beraber, aşağı ivme yönünde bir hareket için pozisyon aldıklarına dair bir takım işaretler olduğu da düşünülüyor. Blockchain grubu Ethena Labs'ın araştırma ve veri müdürü Conor Ryder, "Pek çok yatırımcı, yükselen getiriler ve yine artan jeopolitik belirsizlik sebebi ile Bitcoin ve diğer dijital varlıklar için bir geri çekilme bekliyor. Öte yandan, spot bir Bitcoin ETF'si için bir onay, eğer değil, ne zaman meselesi gibi görünse de, bu pazara yetersiz tahsisat yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Bitcoin yeniden 30 bin doları aştı

ekonomim.com'da yer alan verilere göre; Kripto boğaları, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) yakında Grayscale Bitcoin Trust'ın bir ETF'ye dönüşmesine izin vereceğini ya da BlackRock ve diğeru geleneksel finans firmalarının spot Bitcoin ETF'lerini onaylayacağını düşünüyor. Bazı ETF'lerin şu anda elinde bulundurduğu gibi yalnızca tokenı takip eden vadeli işlemleri değil, Bitcoin'in kendisini de elinde tutacak bir spot Bitcoin ETF'si olasılığı, kriptolara yeni bir perakende ve kurumsal yatırımcı ilgisi dalgası başlatabilecek bir katalizör olarak aylardır konuşulan konular arasında ter alıyor. Ryder, "Spot BTC ETF'sinin onaylanması söz konusu olduğunda hala riskler var. SEC, kripto piyasalarının kolayca manipüle edilebildiğini savunarak, Bittcoin'in kısa süreliğine artmasına sebep olan bu yanlış rapor dolası ile onayı geciktirmeye devam edebilir" diye konuştu.

Bitcoin ne zaman 30 bin doları görecek?

Bitcoin fiyatında sert dalgalanma

Bitcoin haftaya sert bir düşüşle başladı! Kripto para piyasasında neler oluyor? Hemen bakın!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön