02 / 05 / 2024

Bitcoin yeniden 30 bin dolar seviyelerini aştı! Kripto para birimlerinde yükseliş sürecek mi?

Bitcoin yeniden 30 bin dolar seviyelerini aştı! Kripto para birimlerinde yükseliş sürecek mi?

Küresel piyasalarda merkez bankalarının faiz artırımlarının sonuna gelindiğine ilişkin beklentiler kripto para birimlerini yeniden hareketlendirdi. Bitcoin 10 ay aradan sonra yeniden 30 bin dolar sınırını geçerken, Ethereum ise bin 918 dolar seviyelerinde hareket ediyor.



Küresel piyasalarda merkez bankalarının faiz artırımlarını sonlandıracağına ilişkin beklentiler riskli varlıklardaki yatırım iştahını artırınca kripto paralar yeniden tırmanışa geçti. Bitcoin’in fiyatı 10 ay aradan sonda yeniden 30 bin doların üzerine çıktı.

Bitcoin yeniden 30 bin dolar seviyelerini aştı! Kripto para birimlerinde yükseliş sürecek mi?

Küresel piyasalardaki belirsizlikler kripto para birimlerine yaradı. Bitcoin aralıksız bir şekilde 4 aydır yatırımcısına kazandırmaya devam ederken, yarın açıklanacak ABD enflasyon verileri öncesinde de artan risk iştahı ile birlikte 30 bin dolar seviyelerini aştı.

12 Nisan Çarşamba günü ABD’de açıklanacak enflasyon verileri piyasa çevreleri tarafından yakından izlenirken, ekonomik verilerin piyasaların genelinde etkili olması bekleniyor. Uzmanlar, enflasyondaki gidişatı göstermesi açısından önemsenen bu verilerin, ABD Merkez Bankası Fed’in faiz politikaları yani faiz artırımlarına devam edip etmeyeceğine ilişkin önemli olduğuna dikkat çekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön