28 / 04 / 2024

Dolar sonbaharda kaç lira olacak? Borsada ralli sürecek mi? Altın fiyatları ne olacak?

Dolar sonbaharda kaç lira olacak? Borsada ralli sürecek mi? Altın fiyatları ne olacak?

Dolar sonbaharda kaç lira olacak? Borsada yükseliş sürecek mi? Yoksa borsanın balonu patlayacak mı? Piyasa uzmanı Devrim Akyıl anlattı.



Doların 18 TL'nin üzerine iyice yerleştiğine dikkat çeken piyasa uzmanı Devrim Akyıl, "ödemeler dengesi krizine doğru mu gidiliyor yoksa ekonomimiz gerçekten şahlandı mı?" "Borsada yaz rallisi sürecek mi sonuna mı geldik" sorularına yanıt verdi. Kendi youtube kanalında ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akyıl, MB'nın döviz rezervlerindeki erimenin kaynağı belirsiz para girişleriyle bir miktar telafi edildiğini ancak enflasyonun bu kadar yüksek olduğu ortamda yüzde 13 faiz oranında ısrar edilmesinin kısır bir döngü yarattığını ve bunun sürdürülemez olduğunu söyledi. 

Uzun vadede küresel piyasalarda yaşanan olumsuz gelişmelerin, dünyanın çift kutba doğru evrilişinin bir sonucu olduğunu ifade eden Akyıl, ABD dolarının bundan sonra tek rezerv para olma ihtimalinin çok azalacağını, dünyanın doğu kutbunda Çin'in ve Rusya'nın yeni bir para birimine doğru hızla ilerlediğini aktardı.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön