14 / 05 / 2024

Dolar sonbaharda kaç lira olacak? Borsada ralli sürecek mi? Altın fiyatları ne olacak?

Dolar sonbaharda kaç lira olacak? Borsada ralli sürecek mi? Altın fiyatları ne olacak?

Dolar sonbaharda kaç lira olacak? Borsada yükseliş sürecek mi? Yoksa borsanın balonu patlayacak mı? Piyasa uzmanı Devrim Akyıl anlattı.



"Dolar 31.80 TL'yi görecek"

Akyıl, uzun vadede doların 31.80 seviyesini test edebileceğini, sonbaharda ise 21.90 ile 31,30 lira arasında atak yapacağını kaydetti. Dolarda 21 liranın altında her rakamın ucuz kaldığını ifade eden Akyıl, borsada ise 1994 ve 2000 krizi öncesine benzer bir tablo oluştuğunu ve serseri paranın bir anda dönüş yapmasıyla, kendi krizini yaratmasının mümkün olabileceğini söyledi.

"Serseri para önce coşku sonra kriz yaratır"

İzlenen ekonomi politikasıyla ekonomik anlamda reformlar yapılmadığını, tarım ya da teknoloji reformu gibi uzun vadeli bir yola girilmediğini sadece günün kurtarıldığını kaydeden Akyıl, "Yurt dışından gelen parayla borç ödemeye devam ediyoruz, bu döngünün devam etmesi ihtimali yok. Kayıt dışı paranın çokluğu ve serseri para fazlalığı yani negatif faizin bu kadar yüksekliği ile piyasada kalan fazla para, -çünkü kimse gidip yüzde13'lerden yüzde 15'lerden mevduata para yatırmak istemediği için- her zaman önce piyasalarda geçici coşku yaratır. O coşku daha sonra büyük bir enflasyon yaratıyor ve o enflasyonda daha sonra büyük bir ekonomik krizle sonuçlanıyor, maalesef veriler bunun son aşamasına doğru gittiğimizi gösteriyor" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön