28 / 04 / 2024

Altını elde tutmak şu an mantıklı mı? Altın fiyatları ne olacak? Ons altının ulaşacağı seviye şok etti!

Altını elde tutmak şu an mantıklı mı? Altın fiyatları ne olacak? Ons altının ulaşacağı seviye şok etti!

Altının ons fiyatı 2. çeyrekte tekrar 1.800 dolar seviyelerine düştü. Ons altının fiyatında yaşanan bu gerileme, yatırımcıların gelecek merakını artırdı. Peki altının onsunu neler bekliyor? Altın yükselir mi düşer mi? Altın fiyatları ne olacak? İşte milyonlarca bu soruların yanıtları...



Enflasyonist endişeler paralelinde merkez bankalarının agresif para politikalarına başvurduğu ilk yarıda yatırımcı tercihlerinin de farklıaşması ön plana çıkarken, bu süreçte oynaklığın yüksek olduğu altının ons fiyatı seneye başladığı seviyelere düştü. 

Küresel çapta enflasyondaki artışın ne zaman zirveye ulaşacağına ilişkin belirsizliklerle başlanan 2022'de, altının ons fiyatı ilk çeyrek te 2 bin 070 dolar seviyelerine kadar çıktı. 

Altını elde tutmak şu an mantıklı mı? Altın fiyatları ne olacak? Ons altının ulaşacağı seviye şok etti! 

Bu süreçte devam eden birçok olumsuz faktöre karşın, yatırımcıların portföylerinde riskli varlıkların ağırlık kazanması da ön plana çıkarken, kı para politikaları ve likiditenin geri çekilmesi paralelinde küresel alanda yükselen dolar talebiyle altının ons fiyatı 2. çeyrekte tekrar 1.800 dolar seviyelerine düştü. Ons altının fiyatında yaşanan bu gerileme, resesyon olasılığına güç kazandıran gelişmeler ve makroekonomik veriler tarafından da desteklenirken dün itibarıyla 1.785 dolar seviyesi kaydedildi. 

Bu gelişmelerle altının ons fiyatı, ilk çeyrekte yüzde 5,9 yükseld ve 1.937,32 dolardan kapandı, ikinci çeyrekte bu seviyeden yüzde 6,7 düştü. Bu durumda, seneye başladığı 1.830 dolar seviyesinden yüzde 1,2 oranında gerileyen altının onsu, Haziran ayını 1.807 dolardan kapattı. 

Peki altının onsunu neler bekliyor? Altın yükselir mi düşer mi? Altın fiyatları ne olacak? İşte milyonlarca yatırımcının merak ettiği o soruların cevapları ve tüm ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön