28 / 04 / 2024

Altında dengeler bozuldu! Altın yükselir mi? Altın almak şu an mantıklı mı?

Altında dengeler bozuldu! Altın yükselir mi? Altın almak şu an mantıklı mı?

Altın fiyatları ABD'de açıklanan enflasyon verisi sonrasında geriledi. Peki altın fiyatlarında son durum ne? Altın fiyatları neden düşüyor? Altında düşüş sürecek mi? İşte ayrıntılar...



Para ve emtia piyasalarının gözü kulağı geçen hafta salı günü açıklanan ABD engflasyon rakamlarına kilitlenmişti. ABD'de Ağustos'ta tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 8.3 oranında artarak piyasa beklentilerinin üzerinde oldu. Ekonomistlerin beklentisi ise Ağustos'ta yüzde 8.1 oranında yükseleceğine ilişkindi. 

Altında dengeler bozuldu! Altın yükselir mi? Altın almak şu an mantıklı mı?

ABD'de enflasyonun hala yüksek olması ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek hafta yapacağı toplantıda politika faizini daha sert artırabileceği ile iligli olasılık da güçlendi. 

Peki altın fiyatlarında son durum ne? Altın fiyatları neden düşüyor? Altında düşüş sürecek mi? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön