15 / 05 / 2024

Altında dengeler bozuldu! Altın yükselir mi? Altın almak şu an mantıklı mı?

Altında dengeler bozuldu! Altın yükselir mi? Altın almak şu an mantıklı mı?

Altın fiyatları ABD'de açıklanan enflasyon verisi sonrasında geriledi. Peki altın fiyatlarında son durum ne? Altın fiyatları neden düşüyor? Altında düşüş sürecek mi? İşte ayrıntılar...



Fed’in 21 Eylül tarihindeki toplantısında politika faizini 75 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, son gelen enflasyon rakamının beklentileri geçmesiyle beraber piyasalarda 100 baz puan artırım ihtimali de fiyatlanmaya başlandı. Bunun ardından, faizsiz bir varlık olan altın fiyatlarında sert düşüşler yaşandı. 

Altında dengeler bozuldu! Altın yükselir mi? Altın almak şu an mantıklı mı?

Miiyet'te yer alan habere göre; Cuma günü 971 TL'ye kadar düşen gram altın bu sabah 979 Türk Lirası seviyesinde başladı.

Peki bu zamanda altın mı yoksa gümüş mü almak daha mantıklı? Altın mı gümüş mü daha daha iyi performans gösteriyor? İşte detaylarıyla altın ve gümüş yatırımı...

GÜMÜŞ ALTINLA SAVAŞIYOR 

IKON Menkul tarafından gerçekleştirilen gümüş analizinde, "Gümüş tarafında bir alçalan takoz yapısı olup son zamanlarda Ons Altın’dan daha iyi performans göstermekte. Geçtiğimiz hafta bu takozun üst band bölgesini test etmişti. Eğer 19.81 direnci aşılırsa, burada 20.85 bölgesine kadar ilk tepkileri izleyebiliriz" ifadeleri kullanıldı ve olası düşüşlerde ilk destek seviyesinin 18.85 seviyesi olduğuna dikkat çeildi.

Altında dengeler bozuldu! Altın yükselir mi? Altın almak şu an mantıklı mı?

ALTINDA KIRILMA

IKON Menkul tarafından altınla ilgili gerçekleştirilen analizde ise "Ons Altın geçtiğimiz hafta kırdığı 1680 seviyesine tekrar yaklaşıyor. Geçtiğimiz hafta bu desteği kırarak 1657 seviyesine kadar sarkma yaşanmıştı. 1657 seviyesinden destek alan sarı metal, kırdığı bölgeye tekrar tepki veriyor" ifadelerine yer verildi ve 1680 seviyesinin bu açıdan gün içi direnç bölgesi şeklinde kontrol edileceği aktarıldı. 

Altın fena patlayacak diyen İslam Memiş tarih de verdi!

Dolar 2 gün sonra böyle olacak! Doları olanlar gördüğünüzde şaşırmayın!

Altın fiyatlarında son dakika! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın bugün ne kadar? 19 Eylül 2022 altın fiyatları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön