28 / 04 / 2024

Bitcoin 50 bin doları geçti!

Bitcoin 50 bin doları geçti!

Kripto para birimlerinde yükseliş tüm hızıyla devam ediyor. Son günlerde hızla değer kazanan Bitcoin 50 bin doları geçti.



Kripto para piyasalarında harketlenme tüm hızıyla devam ediyor. Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; Bitcoin'deki hızlı artı diğer kripto para birimlerine de olumlu yansıyor. Altın fiyatlarında oluşan belirsizlik havası, ABD Merkez Bankası'nın varlık alımlarını düşürme ve faiz artırma ihtimali, küresel piyasalarda koronavirüs Delta Varyantı korkusu sürerken kripto paralara yeniden güçlendi.

Paypal'ın olumlu etkisi

PayPay Holdings, İngiltere'deki bütün kullanıcılarına bu haftadan itibaren Bitcoin ve diğer kripto paralarda alım, satım ve saklama hizmeti sunacağını açıkladı. Bu gelişme sonrasında kripto para piyasalarında işlemler hız kazandı. Paypal'ın dünya genelinde 403 milyon kullanıcıya sahip.

Bitcoin 50 bin doları geçti!

50 bin doları geçti

Önceki haftayı 50 bin dolara yaklaşan Bitcoin, bugün önemli direnci geçti. Bitcoin saat 06:53 itibariyle 50 bin 290 dolar seviyesinde işlemde. Gün içerisinde en düşük 48 bin 283 dolar, en yüksek ise 50 bin 367 dolar seviyesine ulaştı. Piyasa değeri ise 945 milyar dolar seviyesinde yer alıyor.

Tarihi zirve 14 bin dolarda kaldı

Bitcoin 14 Nisan 2021 tarihinde 64 bin 813 dolar ile tarihi yüksek seviyesine ulaşmıştı. Bu noktadan sonra düşmeye başlayan Bitcoin 29 bin dolara kadar inmişti.

Bitcoin 50 bin doları geçti!

Ethereum da güç kazandı

Dünyanın önde gelen ikinci kripto para birimi olan Ethereum da 3 bin dolar bandına yerleşti. Geçtiğimiz Mayıs ayında 4371 dolara kadar çıkan ve sonrasında sert satışlar görüp 1700 dolar seviyelerine düşen Ethereum bugün yüzde 6'nın üzerinde primle 3 bin 200 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Ripple yükselişe geçti

ABD'de SEC ile davalık olan Ripple dalgalı seyrine devam ediyor. Nisan ayında 1.96 dolara kadar yükselen ve tarihi zirvesine ulaşan Ripple, ABD'de görülen davalar sebebiyle sert düşüşlerle karşıya karşıya geldi. Ripple bugün yüzde 5 civarında yükselişle 1.25 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Bitcoin 50 bin doları geçti!

Dogecoin de prim kazandı

Milyarder iş adamı Elon Musk'ın destek verdiği Dogecoin yüzde 4'e yakın primle 0.32 dolar seviyesinde işlem görüyor. Haziran ayında ABD'de gerçekleşen SNL programında Elon Musk'ın yapacağı açıklamalar ile Dogecoin'n 1 doları aşacağı beklentisine giren yatırımcılar, Musk'ın alakasız söylemlerinin ardından satışa geçmişti. Bir süredir düşüşte ve yatay seyirde olan Dogecoin, diğer kripto para birimlerindeki yükselişin etkisiyle prim kazanmaya başladı.

Kripto paralar rekora tırmanıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön