08 / 05 / 2024

Kripto paralar rekora tırmanıyor!

Kripto paralar rekora tırmanıyor!

Kripto para piyasasında yükseliş trendi devam ediyor. Bitcoin ve Ethereum bu hafta yatırımcısına fazlasıyla kazandırdı. 



Dünyanın en büyük kripto para borsalarının getirdiği düzenlemeler, güvenlik önlemleri ve kripto para ağlarındai güncellemeler ile  çıkarılan NFT koleksiyonlarına gelen yoğun talep ve dünyanın önde gelen spor kulüplerinin kendi dijital paralarını piyasaya sürmesi gibi önemli gelişmeler dijital varlıklara olan ilginin artmasına neden oldu. 

Milliyet'te yer alan habere göre; bu hafta itibarıyla piyasada gelişen olumlu haber akışının etkisiyle beraber kripto paralar yükseliş trendini sürdürüyor.

Bitcoin 50 bin dolara yaklaştı 

En yüksek hacimli kripto para birimi olan Bitcoin, hafta başı itibarıyla 44 bin dolar seviyesinin altına düşerek bir düzeltme hareketi göstermişti. Piyasada meydana gelen olumlu fiyatlamaların etkisi ile beraber tekrardan yükselen Bitcoin, 49 bin 757 dolar seviyesine kadar çıkarak haftalık bazda yüzde 7.40 oranında değerlendi. 

3 bin dolar seviyesinin altına düşen Ethereum, kayıplarını telafi ederek tekrardan 3 bin 200 dolar seviyesini geçti. Haftalık bazda ise Ethereum yatırımcısına yüzde 3.35 oranında kazandırdı.  Gelen düzeltme hareketlerinin sonrasında toparlanma eğiliminde olan Bitcoin ve Ethereum’un yanı sıra ADA ve Solona gibi kripto paralar ise bu hafta rekora imza attı.

Yüzde 70 değerlendi 

Çıkardığı NFT koleksiyonuna gelen yoğun talep ile beraber yükselen Solana, bu hafta gösterdiği performans ile ilk on kripto para arasında yer aldı. Haftalık bazda fiyat hareketleri incelendiğinde yatırımcısına yüzde 70 oranında kazandıran Solana, 81 dolar seviyesinin üzerini test ederek rakor imzaladı. 

Kripto paralar rekora tırmanıyor!

Cardona rekor kırdı 

Geliştirdiği ağ güncellemesi ile beraber yükselen Cardano (ADA) 2.65 dolar seviyesine kadar çıkarak tüm zamanların rekorunu  elde etti. 84 milyar dolarlık piyasa değeri ile en yüksek hacimli üçüncü kripto para birimi olan Cardano (ADA) haftalık bazda yüzde 23 oranında değerlendi. 

Kritik hamleler piyasayı canlandırıyor 

ABD’nin en büyük kripto para borsası olan Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Coinbase’de bulunan mevcut varlıklara eklenmek üzere 500 milyon doların üzerinde kripto para satın alınacağını açıkladı. Diğer yandan dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, kullanıcılarına yönelik kimlik doğrulama işlemini zorunlu tuttu. Binance tarafından getirilen güvenlik önlemi ile beraber kimlik doğrulama işlemini yapmayan kullanıcılar, sadece para çekme ve emir iptali işlemlerini yapabilecek. 

Kripto paralar rekora tırmanıyor!

Kripto para borsaları tarafından açıklanan güvenlik önlemlerine yönelik hamleler ve yatırımlar piyasaya olan güven duygusunu güçlendirirken fiyatların da yukarı yönde çıkmasına neden oluyor. 

Popülerlik artıyor

Son zamanlarda yoğun ilgi gören kripto para birimleri her geçen gün popülerliğini daha da arttırıyor. Chainalysis tarafından yapılan bir analize göre ise kripto paraların popülerliği 2019 yılından itibaren yüzde 2300 oranında yükseldi. Kripto paralara yönelik getirilen regülasyonlar, güvenlik önlemleri, ağ geliştiricilerinin güncellemeleri ve geliştirilen teknolojiler kripto paralardaki talep artışının en önemli sebepleri arasında gösteriliyor.


Bitcoin 50 bin dolara ulaşır mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön