27 / 04 / 2024

Bitcoin'in ne zaman yükseleceği açıklandı! 73 bin dolar olacak

Bitcoin'in ne zaman yükseleceği açıklandı! 73 bin dolar olacak

ABD Merkez Başkanı Jerome Powell'ın konuşması piyasalarda olumsuz algılandı bitcoin ve kripto para piyasalarında sert düşüşler yaşandı. Bitcoin bir ara 42 bin doları aştıktan sonra yeniden gelen satış dalgasıyla düşüşe geçti.



Piyasalar FED'in Mayıs ayında yapacağı toplantıya kilitlendi. Ekonomi uzmanları FED'in söylemde 'şahin' duruşunun gerçekte pek de karşılığı olmadığını ifade ediyor. Mevcut ekonominin resesyona (gerileme) doğru gitmesi ve yukarı çıkan tahvil faizleri nedeniyle FED'in söylemini eyleme dönüştürmekte sıkıntı yaşayacağı öngörülüyor.

"BİTCOİN'DE BEKLENTİ 73 BİN DOLAR"

Bitcoin'de 43 bin dolar seviyesi test edildikten sonra yeniden 38 bin bandına gelen fiyat direnç noktası olarak belirlendi ve coin ciddi alımlarla karşılaştı. FED'in 3-4 mayıs tarihindeki toplantısına kadar Bitcoin'de kayda değer bir fiyat artışı beklenmiyor. Uzmanlar, 'FED eğer bilançolarda Mayıs ayından sonra hızlı bir küçülmeye gitmezse' bitcoinin Haziran ayında yeniden bir yükseliş ivmesi yakalayacağı değerlendiriliyor. Bitcoin'in agresif hareket tarzı dikkate alındığında Haziran'da kripto paranın 73 bin doları tekrar görmesinin işte bile olmadığı ifade edildi. Kripto para uzmanı Tuna Kaya, "Her şey FED'in tavrına bağlı ama Bitcoin 37 bin doların altına da düşmez" dedi.

Bitcoin in ne zaman yükseleceği açıklandı! 73 bin dolar olacak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön