27 / 04 / 2024

Bitcoin fiyatında sert dalgalanma

Bitcoin fiyatında sert dalgalanma

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), iShares'in spot ETF (Borsa Yatırım Fonu) ihraç etmesine onay verdiği yönündeki haberlerle Bitcoin rakamları çok sert dalgalandı.



Bitcoin fiyatları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun iShares'in spot ETF'sine onay verdiği haberleriyle yüzde on civarında yükselerek otuz bin doları aşarken; haberlerin teyit edilememesiyle birlikte yeniden yirmi sekiz bin doların altına geriledi. BlackRock ise, CoinTelegraph'ın SEC'in ETF onayına ilişkin haberini doğrulamadı.

Gelen haberlerle, yirmi yedi bin dolar seviyesinin üzerinde işlem gören Bitcoin, yaklaşık yüzde on artış göstererek otuz bin beş yüz on dört dolara kadar çıktı. En popüler ve işlem hacmi en yüksek kripto para birimi olan Bitcoin, sonrasında haberlerin doğrulanamasıyla geriledi ve yeniden yirmi sekiz bin doların altına sarktı. Bitcoin, saat 16.51 itibarıyla yüzde yüz virgül altmış beş oranında primle yirmi yedi bin dokuz yüz yetmiş dolarda hareket ediyor.

RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Öte yandan piyasalarda asıl gözler SEC'in Grayscale Bitcoin ETF'i için vereceği kararda. SEC'in mahkemeden Grayscale'in talebi yönünde çıkan kararı temyiz edip etmeyeceği spekülasyonları piyasaya yön veriyor. Bu arada iShares spot Bitcoin ETF'ine onay konusunda henüz bir resmi açıklama yapılmadı.

Bitcoin fiyatında sert dalgalanma

BLACKROCK HABERİ DOĞRULAMADI

Varlık yönetim şirketi BlackRock, CoinTelegraph'ın verdiği "SEC, iShares'in Bitcoin zhot ETF'ini onayladı haberini doğrulamadı. BlackRock'ın bir sözcüsü SEC'e yaptıkları ETF başvurusunun hala değerlendirilmekte olduğunu kaydetti. Bloomberg analisti James Seyffart da Cointelegraph'ın haberinin doğru olmadığını öne sürdü.

BİTCOİN NEDİR VE NASIL ÇALIŞIR

Herhangi bir merkez bankasına veya tek bir yöneticiye bağlı olmamasıyla da bilinen Bitcoin, aracılara ihtiyaç duyulmadan bitcoin ağında(blockchain) kullanıcıdan kullanıcıya farklı bir şekilde transfer edilebilen, merkezi olmayan bir dijital para birimidir.

DÜNYADA EN ÇOK BİTCOİN KİMDE VAR?

En büyük Bitcoin sahipleri Satoshi Nakamoto isimli kişi ya da grubun ise 1,1 milyondan fazla Bitcoin'e sahip olduğu ve bu alanda da liderlik taşıdığı düşünülüyor. Global varlık yöneticisi Grayscale, yaklaşık 683.480 BTC ile Satoshi'nin hemen altında yer alıyor.

Bitcoin haftaya sert bir düşüşle başladı! Kripto para piyasasında neler oluyor? Hemen bakın!

Kripto uzmanından Bitcoin yorumu: “750 bin dolar olacak!”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön