02 / 05 / 2024

Bitcoin fiyatında sert düşüş yaşandı...

Bitcoin fiyatında sert düşüş yaşandı...

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) onay verdiğini açıklamasından sonra kripto paralarda hareketlilik yaşanmaya devam etti. Buna göre, ETF emirlerinin gelmeye başlaması ile hızlı bir artışla 49 bin doları aşan Bitcoin bugün 42 bin 755 dolar se



Bitcoin fiyatı, SEC'in spot Bitcoin ETF'lerine onay vermesinin ardından anlamlı bir tepki göstermezken; ETF emirlerinin gelmeye başlamasıyla hızlı yükselişle 49 bin doları aşmıştı. Bitcoin'in fiyatı bugün yüzde 6,65 düşüşle 42 bin 755 dolar seviyelerine kadar çekildiği kaydedildi.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da yüzde 5,10 azalma ile  2 bin 539,2 dolar seviyelerine kadar geriledi.

SEC Başkanı Gary Gensler, spot Bitcoin ETF hisselerinin listelenmesi ve alım satımının onaylandığını kaydedilmişti.

Komisyonun Mart 2023'e kadar 20'den fazla spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylamadığını hatırlatan Gensler, bunlara benzer yeni bir dizi başvuru ile karşı karşıya olduklarını ancak koşulların değiştiğini ifade edilmişti.

Bitcoin fiyatında sert düşüş yaşandı...

Gensler, ABD'de federal mahkemenin geçen sene  SEC'in Grayscale'in bu doğrultudaki başvurusunu reddetmesini hatalı olduğunu belirterek ileriye doğru en sürdürülebilir yolun spot Bitcoin ETF hisselerinin listelenmesi ve alım satımını onaylamak olduğunu düşündüğünü açıklanmıştı.

Bitcoin'in fiyatı, ABD düzenleyicilerinin Bitcoin borsasında işlem gören fonları onaylaması ve ETF emirlerinin gelmeye başlamasıyla Mart 2022’den bu yana ilk defa 48 bin doların üzerinde işlem görmüştü.

BİTCOİN NEDİR VE NASIL ÇALIŞMAKTADIR?

Bitcoin'in temel işleyişi, dağıtık bir ağ olan blockchain'e dayanır. Blockchain, işlem kayıtlarının birbirine bağlı bir şekilde bloklardan oluşması ve yine  bir zincir şeklinde tutulduğu bir veritabanı kaynağıdır. Her işlem, ağdaki düğümler tarafından doğrulanır ve onaylanır. Bu sayede güvenli ve şeffaf bir şekilde işlem gerçekleştirilir.

Bitcoin son 26 ayın zirvesinde! Bitcoin 48 bin doları geçti...

SEC, spot Bitcoin ETF'lere onay verdiğini duyurdu...

SEC'ten, kriptoda sahte Bitcoin ETF duyurusu...

SEC Başkanı'ndan kripto para uyarısı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön