02 / 05 / 2024

SEC'ten, kriptoda sahte Bitcoin ETF duyurusu...

SEC'ten, kriptoda sahte Bitcoin ETF duyurusu...

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonları (ETF) ile ilgili kararı beklenirken, SEC'in sosyal medya X hesabı hacklenerek, sahte 'Bitcoin ETF onaylandı' haberi duyuruldu. İşte haberin ayrıntıları...



Kripto para birimleri 7-10 Ocak tarihleri arasında gelmesi beklenen ilk spot Bitcoin ETF kararı verecek olan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) sosyal medya X hesabı hacklendiği kaydedildi. 

SEC'in hesabından dün gece "Bugün SEC, Bitcoin ETF'lerinin tüm kayıtlı ulusal menkul kıymet borsalarında listelenmesine onay veriyor. Onaylanan Bitcoin ETF'leri, yatırımcıların sürekli korunmasını sağlamak için sürekli gözetim ve uyumluluk önlemlerine tabi olacaktır" paylaşımı yapıldığı kaydedildi. 

SEC'İN 'ETF ONAYI' PAYLAŞIMI SİLİNDİ

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; SEC Başkanı Gary Gensler de Türkiye saatiyle 00.26'da SEC'in X hesabının hacklendiğini duyurdu. Buna göre, Gensler, mesajında yer alan "SEC Twitter hesabının güvenliği de ihlal edildi ve izinsiz bir tweet gönderildiği kaydedildi.  Bu doğrultuda SEC, spot bitcoin borsasında işlem gören ürünlerin listelenmesini ve ticaretini onaylamadı" denildi.

Gensler'in mesajının ardından SEC'in hesabındaki Bitcoin ETF onayına yönelik paylaşım silindi. SEC'in hesabından yapılan yeni paylaşımda ise "SEC X hesabının güvenliği ihlal edildi ve yetkisiz bir gönderi yayınlandı. SEC, spot bitcoin borsasında işlem gören ürünlerin listelenmesini ve ticaretini onaylamadı" dedi. Bitcoin, açıklamalar ile beraber önce 47 bin 900 dolara yükseldi, ardından 46 bin 100 dolara kadar düştüğü belirtildi.

SEC ten, kriptoda sahte Bitcoin ETF duyurusu...

PİYASALAR SEC'DEN KARAR BEKLİYOR

Dünyanın en büyük varlık yönetim firması Blackrock ile VanEck, WisdomTree, Fidelity, Bitwise, Grayscale Investmens ve Invesco, spot Bitcoin ETF'si için SEC'e başvuru yapan firmalar arasında yer almıştı. 

Spot Bitcoin ETF'ler için talep yoğun olmasına rağmen, SEC, bu tür bir ETF ile ilişkili riskler konusunda daha temkinli yaklaşım göstermişti. 

ABD'de federal mahkeme, geçen sene ağustos ayında SEC'in kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmesinin hatalı olduğunu belirtmiş, söz konusu kararı bozmuştu. 

Spot Bitcoin ETF'sinin onaylanacağına dair spekülasyonlar geçen yıl kripto paralardaki yükselişi desteklerken, geçen hafta çıkan haberlerde de SEC'in Nasdaq, Chicago Opsiyon Borsası (CBOE) ve New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) olmak üzere büyük borsalarla spot Bitcoin ETF'ler hakkında görüşmelerde bulunduğu belirtilmişti. 

Son olarak, SEC'e spot Bitcoin ETF için başvuruda bulunan firmaların, ücret bilgilerini içeren güncellenmiş dosyalarını sunmaları, birkaç gün içinde SEC'in kararının çıkabileceği şeklinde yorumlanmıştı.

SEC Başkanı'ndan kripto para uyarısı...

Bitcoin için kritik karar haftası... 

Bitcoin fiyatında sert dalgalanma


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön