02 / 05 / 2024

Bitcoin için kritik karar haftası... 

Bitcoin için kritik karar haftası... 

Kripto para dünyası için karar haftası başlayacağı kaydedildi. Buna göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), bu hafta için Bitcoin ETF başvuruları ile ilgili karar vermesinin beklendiğini açıkladı. İşte haberin detayları...



Kripto para piyasaları için kritik hafta başlıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin ETF başvuruları ile ilgili bu hafta bir karara varması bekleniyor.

Kritik hafta öncesinde önemli bir gelişme yaşandı. Bu kağsamda da SEC yetkililerinin önemli formlar için daha fazla geri bildirime ihtiyaç duymadığı kaydedidli.

10 OCAK'A KADAR KARAR VERİLECEK

ekonomi.haber7.com'da yer alan habere göre; SEC'in masasında spot bitcoin ETF'leri ile ilgili 14 başvuru bulunuyor. ARK ve 21 Shares başvurusu için kararın 10 Ocak'a kadar verilmesi gerekiyor. Kurum, kripto ETF başvurularını manipülasyon ve yatırımcı güvenliği endişeleri nedeni ile reddetmişti.

ONAYA BİR ADIM DAHA YAKLAŞILDI

SEC yetkilileri, dün başvuru sahiplerinden önemli bir belgenin son halini sunmalarını istedi. Talebin ardından BlackRock, Valkyrie, Grayscale, Bitwise, Hashdex, ARK 21Shares, Invesco Galaxy, Fidelity, Franklin Templeton, VanEck ve WisdomTree, başvurular için 19b-4 formlarında değişikliklerini gerçekleştirdi.

Söz konusu 19b-4 başvuruları, borsalarda ETF'lerin işlem görmesini sağlayacak kural değişikliklerine ilişkin teklifleri barındırıyor.

 Bitcoin için kritik karar haftası... 

NE ZAMAN LİSTELENİR?

Başvuruların SEC'in onay sürecindeki son aşamalardan biri olduğu kaydedildi. İhraççıların spot Bitcoin ETF listelemesi için S-1 belgelerini de tamamlaması gerekecek.

İhraççı şirketler, değiştirilmiş S-1 başvurularını geçen hafta sunmuştu. Spot Bitcoin ETF listelemeleri, 19b-4 ve S-1 onaylarının ardından gerçekleşecek. Resmen onay gelmesinin ardından ilk işlem gününde ETF'ler listelenmeye başlayacak.

BİTCOİN NEDİR VE NASIL ÇALIŞIR?

Bitcoin'in temel işleyişi, dağıtık bir ağ ve blockchain'e dayanmaktadır. Buna göre, Blockchain, işlem kayıtlarının birbirine bağlı bloklardan oluşan bir zincir halinde tutulduğu bir veritabanı şeklidir. Her işlem, ağdaki düğümler tarafından doğrulanır ve onaylanır. Bu sayede güvenli ve şeffaf bir şekilde işlem gerçekleştirilir.

BİTCOİN NEDİR NE İŞE YARAR?

Bitcoin'in amacı aracılara ihtiyaç olmadan , doğru yolla  kullanıcılar arasında yapılan, güvenli, hızlı ve ucuz bir ödeme sistemi sağlamaktır. Buna göre, bazı önemli özellikleri şunlardır: Sınırlı arz: Bitcoin'in toplam arzı 21 milyon adetle sınırlıdır. Bu sayede Bitcoin'in değeri artma eğilimindedir.

Bitcoin'de dün hızlı yükselil bugün terse döndü!

Bitcoin son 21 ayın zirvesinde seyrediyor...

Altın, dolar, hisse, bitcoin... Genç yatırımcıdan 2024 hedefi! 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön