02 / 05 / 2024

Bitcoin son 21 ayın zirvesinde seyrediyor...

Bitcoin son 21 ayın zirvesinde seyrediyor...

Kripto para birimi Bitcoin'in rakamı, Amerika düzenleyicilerinin Bitcoin borsasında işlem gören fonları çok yakında onaylayacağına yönelik beklentilerin artması ile birlikte  yeni senenin ikinci gününde 45 bin doların üzerinde işlem gördüğü kaydedildi. İşte haberin detayları...



Analiz şirketi Coinmarketcap'in verileri kapsamında, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 5,88 yükselerek 1 trilyon 740 milyar dolara kadar çıktı.

Buna göre, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), 13 Bitcoin spot ETF'si başvurusunun (borsa yatırım fonu) bazılarını ocak ayında başında onaylayacağına ilişkin beklentilerin artmasının etkisiyle son 24 saatte yüzde 7’den fazla değer kazandığı belirtildi.

Büyük merkez bankalarının bu sene faiz oranlarını düşürmeye başlayarak daha destekleyici bir para politikasına yöneleceğine ilişkin beklentiler de Bitcoin'deki artışı destekliyor. Bugün TSİ 09.30 itibarı ile 45 bin 322 dolardan işlem gören Bitcoin, Nisan 2022’den beri en yüksek değerine kadar çıktı. Bitcoin'in haftalık değer kazancı ise yüzde 6'yı kadar aştı.

Bitcoin son 21 ayın zirvesinde seyrediyor...

Bitcoin, Ekim 2023’ten beri yüzde 60'tan fazla değer kazandı ancak Kasım 2021'deki 68 bin 990 dolar olan rekor seviyesinden hala çok uzakta bulunuyor. Bunun yanında, Bitcoin’in fiyatı geçen sene yaklaşık yüzde 157 değer kazandı.

Ayrıca, analistler, Bitcoin'de spot ETF'nin kullanıma açılması, dijital para biriminin daha çok dağıtımına ve kabulüne yönelik önemli bir adım olarak yer almaktadır. Bu kapsamda, dünyanın en büyük varlık yönetim firması Blackrock ile VanEck, WisdomTree (WT.N), Fidelity, Bitwise, Grayscale Investmens ve Invesco’nun aralarında bulunduğu 13 şirket, SEC'e, Bitcoin spot ETF'si için başvurmuştu. Bu kapsamda, SEC, kripto para piyasasının manipülasyona açık olduğunu savunarak son yıllarda spot Bitcoin ETF'leri başlatmak için yapılan çok sayıda başvuruyu reddederken, yeni yılda olası bir ret kararına verilecek tepkiyle Bitcoin’de muhtemelen ani bir düşüş görüleceğini kaydedildi.

Öte yandan, piyasa değeri bakımından da ikinci sırada bulunan Ethereum da son 24 saatte yüzde 5’ten çok değer kazanarak 2 bin 380 dolar seviyesine kadar geldi. Etherum, 2021'de 4 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

Altın, dolar, hisse, bitcoin... Genç yatırımcıdan 2024 hedefi! 

Kripto para piyasasının 2022-2023 yılı özeti...

Bitcoin’de geri sayım başladı! Bitcoin’de yeni 'boğa piyasası' başlayacak...

Bitcoin fiyatlarında güçlü yükseliş devam ediyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön