28 / 04 / 2024

Bitcoin fiyatlarında güçlü yükseliş devam ediyor!

Bitcoin fiyatlarında güçlü yükseliş devam ediyor!

Bitcoin fiyatları, dünkü işlemlerde yüzde 6'nın üzer değer kazanırken bugün sakin seyrediyor. Buna göre, kripto paraların piyasa değerinde, son 24 saat içinde yüzde 5 değer kazandığı kaydedildi. İşte haberin ayrıtıntıları...



Kripto para piyasalarında hareketlilik gidereke devam ediyor. Bitcoin rakamları, geçtiğimiz haftalarda Bitcoin ETF'lerine resmi onay geleceğine yönelik beklentilerinin yükselmesi ile 38 bin doları geçerek 18 ayın en yüksek seviyeye yükselirken, sonrasında gelen kâr satışları ile 34 binli seviyelere kadar düşmüştü.

Bu kapsamda lider kripto para birimi, dünkü işlemlerde yeniden sert bir artma yaşadı ve 35 bin dolar seviyesinden 38 bin dolara kadar tırmandı. Bu artışı ABD enflasyonunda beklentilerden de iyi gelen yavaşlama ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin’e dayalı borsa yatırım fonu’nu (ETF) onaylayabileceğine yönelik beklentiler desteklemiş oldu.

En popüler kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) rakamları, saat 11.21 itibarı ile yüzde 0,51 azalma ile 37 bin 374 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Bitcoin son yedi günlük işlemlerde yüzde 2'nin üzerinde değer kazanırken; piyasa değeri 730 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Öte yandan, işlem hacmi en yüksek ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH) ise, 2000 doların üzerinde seyrediyor. Şu dakikalarda dünkü kapanışına göre, yaklaşık yüzde 0,17 artışla 2 bin 46 dolarda hareket ediyor. ETH, son 7 gün içerisinde ise, yüzde 7 kadar çıktı. Küresel bazda kripto paraların piyasa değeri, son 24 saatte yaklaşık yüzde 4,48 oranında değer kazanarak 1,44 trilyon dolara yükseldi.

Bitcoin fiyatlarında güçlü yükseliş devam ediyor!

KRİPTO PARA PİYASASI NE DURUMDA

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, salı günü Amerika enflasyon verisinin beklenenden olumlu gelmesinden sonra piyasada çoğunlukla bulunan long işlemleri tasfiye edildi ve Bitcoin 34.800 dolar seviyelerine kadar iğne attı. Daha sonra ise dün akşam saatlerinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, onaylanması muhtemel görülen spot Bitcoin ETF ile ilgili başvurulardan birini bir kez daha ertelemiş oldu.

Kısa vadede Bitcoin için 38.000 dolar bölgesi bir kez daha ara direnç noktası olurken bu bölge Mayıs 2022 tarihinden bu yana Bitcoin’in ulaştığı en yüksek değer olarak da öne çıkıyor. Kripto para piyasasının toplam değeri 1,44 trilyon dolara artış gösterirken günlük hacim verisi ise 70 milyar dolar düzeyinde seyrediyor. Bugün makro tarafta Fed üyesi Barr konuşacak ve ABD işsizlik haklarından yararlanma başvurusu gelecek. Her ne kadar piyasaya ciddi etkisi beklenmese de yüksek bir işsizlik hakları başvurusu verisi Fed’in faiz artırım sürecini bitirdiğini teyit eden bir veri olarak öne çıkabilir.

Kripto para piyasası hareketlendi, Bitcoin 37 bin dolara yükseldi!

Kripto para piyasasında neler oluyor? Hangi coin’ler değer kazandı, hangileri kaybetti? Hemen bakın!

Kripto paralarda neler oluyor? Bitcoin yatay hareket ederken altcoinler yükseliyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön