29 / 04 / 2024

Kripto paralarda neler oluyor? Bitcoin yatay hareket ederken altcoinler yükseliyor!

Kripto paralarda neler oluyor? Bitcoin yatay hareket ederken altcoinler yükseliyor!

Lider kripto para Bitcoin, haftanın 2. gününde 35 bin dolar bölgesinde dar bir bantta fiyatlanırken, kripto para piyasasında olumlu görünüm de sürüyor. İşte kripto paralarda son durum....



Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin, haftanın 2. gününde 35 bin dolar bölgesinde dar bir bantta fiyatlanırken, kripto para piyasasında olumlu görünüm hakim. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Bitcoin dominasyonu bir miktar gerileme gösterirken altcoinlerde yükseliş hareketleri sürüyor.

Verilen detaylara göre lider altcoin Ethereum 1.900 doları aştı. Şu sıralar 1.900 dolar kıyısında işlem görüyor. Majör altcoinlerin de hemen hemen tamamı yüzde 3 ila yüzde 5 arası yükseliş gösteriyor.

Kripto paralarda neler oluyor? Bitcoin yatay hareket ederken altcoinler yükseliyor!

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak gelişmeleri değerlendirerek önemli açıklamalar yaptı.

Açıklamasında küresel piyasalarda risk iştahı faizleri sabit bıraksa da ardından Fed üyeleri ve Powell’dan gelen şahin mesajlarla bir miktar ivme kaybettiğini dile getiren Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, bu hafta içinde de Powell’ın iki konuşması olacağını ve orada şahin söylemlerin korunması beklendiğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında "Ancak eyleme bakıldığında iki aydır faizleri sabit bırakan ve muhtemelen faiz artırım döngüsüne son vermiş bir Fed ile karşı karşıyayız." ifadeleirni kullanan Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak bu noktada beklentileri yönetebilmek için sert söylemlerin gelmesinin normal bir durum olduğunu fakat piyasanın önümüzdeki yılın ortasında bir faiz indirimi fiyatladığını ve bunun da Bitcoin gibi varlık sınıflarına yatırım yapan yatırımcıların risk iştahını bir hayli artıran bir durum olduğunu söyledi.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak açıklamasında Ek olarak SEC kaynaklı Bitcoin ETF beklentileri hala canlılığını korurken çeşitli Wall Street yatırımcıları ve Bloomberg analistlerinin de spot Bitcoin ETF’inin önünde sonunda onaylanacağı konusunda iyimser beklentilere sahip olduklarını belirttiğini söyledi. Açıklamasında özellikle kripto paraların canlılığını koruduğu ve teknik olarak güçlü oldukları bir ortamda spot Bitcoin ETF onayı haberi Bitcoin’i hızlıca 40 bin dolar seviyesine yakınsatabileceğini kaydeden Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak dolayısıyla zamanlamanın burada kritik önem de taşıdığını söyledi.

Kripto paralarda neler oluyor? Bitcoin yatay hareket ederken altcoinler yükseliyor!
 
Açıklamasında bununla beraber tokenize edilmiş menkul kıymetlere de dünya genelinde bir artış görüldüğünü belirten Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, Ekim ayında sonradan tokenize edilmiş olan varlıklara ilgi tavan yaparken 2022'nin başından bu yana altı kat civarı artış olduğunun belirtildiğini söyledi.

100 milyon dolar seviyelerinden 675 milyon dolar seviyelerine çıkan tokenize edilmiş gerçek dünya varlıklarına olan talebin önümüzdeki sene milyar dolar seviyelerine çıkabileceğini belirten Alper Samet Yorak bunun da ABD tahvil faizleri zirveden dönerken ve seneye yavaş yavaş düşmesi beklenirken kripto varlıklara olan ilginin daha da artabileceği anlamı taşıdığını söyledi. Alper Samet Yorak ayrıca söz konusu bu gelişmelerle bugün en çok yükselen altcoinlerin sırasıyla API3, YGG, GNO, AR ve ASTR olduğunu da sözlerine ekledi.

e-Ticarette yeni dönem başlıyor. Artık internetten alışveriş daha güvenli hale gelecek!

Evora İzmir'de asgari şirket payı toplam geliri 1.9 milyar TL'ye yükseldi! 

Tapu sahipleri dikkat! Cezalı duruma düşmemeniz için ay sonuna kadar ödemeniz gerekiyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön