27 / 04 / 2024

Tapu sahipleri dikkat! Cezalı duruma düşmemeniz için ay sonuna kadar ödemeniz gerekiyor!

Tapu sahipleri dikkat! Cezalı duruma düşmemeniz için ay sonuna kadar ödemeniz gerekiyor!

Tapu sahiplerinin gündeminde yer alan emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman, nasıl yapılacak?



Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren 2023 yılı emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre şimdi de bu senenin 2. taksit ödemeleri gündemde. 

Peki milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman, nasıl yapılacak?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre sene içerisinde 2 taksit halinde ödenen emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri Kasım ayı (1-30 Kasım 2023) boyunca ödenebilecek. Yine verilen bilgilere göre söz konusu Emlak Vergisi'nin ikinci taksitinin ödemesinde son tarihin 30 Kasım olduğunu dile getiren uzmanlar, mükellefleri cezalı duruma düşmemesi için de uyarıyor.

Tapu sahipleri dikkat! Cezalı duruma düşmemeniz için ay sonuna kadar ödemeniz gerekiyor!

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre ister TC kimlik numarası ister sicil numarası ile vergilere ilişkin ödemeler online olarak yapılabiliyor. Ayrıca yine paylaşılan bilgiye göre e-devlet üzerinden de pek çok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgilerini de sorgulamak mümkün. 

Ayrıca yine paylaşılan bilgiye göre milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren ödemeler ise veznelerin dışında posta çeki, e-belediyeden kredi kartı ile ve bankalara havale-eft ile ödenebiliyor.

Aktarılan bilgilere göre mükelleflerin tahakkuk eden vergileri taksit süreleri içerisinde ödemeleri, gecikme zamlarıyla karşılaşmamaları açısından da  oldukça önem taşıyor.

EMLAK VERGİSİNİ KİMLER ÖDEMEZ? EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF?

Peki emlak vergisini kimler ödemiyor? Emlak vergisinden kimler muaf? İşte milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ile ilgili muafiyet detayları... 

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre emlak vergisine sahip olan fakat başka herhangi bir geliri olmayan emekliler, dullar, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizler gibi kişiler emlak vergisi ödemiyor.

Ayrıca tüm bunların dışında brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul veya hisse sahibi olanlar da söz konusu emlak vergisinden muaf tutuluyor.

İnşaat sektöründe derin kriz: 2 bin TL'ye işçi yok, ithal işçi getirilebilir! 

Edremit Belediyesi'nden satılık arsa!

Gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladı!


Geri Dön