03 / 05 / 2024

Tapu sahipleri dikkat! Ay sonuna kadar ödemeniz gerekli!

Tapu sahipleri dikkat! Ay sonuna kadar ödemeniz gerekli!

Emlak vergisinin 2. taksitinin bu ayın sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Fakat kimi durumlarda vergiden muaf olmak da mümkün. İşte hem ev hem de işyeri sahipleri için muafiyet şartları...



Emlak vergisinin 2. taksitinin bu ayın sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Fakat kimi durumlarda vergiden muaf olmak da mümkün. 

Normal şartlarda mülklerin emlak vergi değeri, her yıl yeniden değerleme oranı dikkate alınarak artırılıyor. Dört senede bir defa da takdir komisyonları değerleme yapıp ilan ediyor. 2022 yılı için takdir komisyonları mülklerin (arsa değerlerini) belirleyerek ilan etti. Bu sene, belirlenen yeni değerler üzerinden emlak vergileri ödeniyor. 

Tapu sahipleri dikkat! Ay sonuna kadar ödemeniz gerekli!

Hürriyet yazarı Ahmet Karabıyık bugünkü yazısında emlak vergisini kaleme aldı. Yazısında gelecek üç senede (2023, 2024 ve 2025) ise 2022 emlak değerinin üzerine, (yeniden değerleme oranı dikkate alınarak) otomatik olarak mülklerin yeni değeri (vergi matrahı) belirleneğini yazan Ahmet Karabıyık, emlak vergisinin ilk taksiti için mayıs sonuna kadar süre tanınmışken, “kasım ayı sonuna kadar da” ikinci taksitinin ödenmesinin gerektiğini belirtti. Süresinde ödenmeyen taksitler için (21 Temmuz 2022'den itibaren) aylık yüzde 2.5 oranında gecikme zammı da uygulanıyor. Emlak Vergisi Kanunu’na (EVK) göre; vergiden muaf olanlar da bulunuyor.

İşte hem ev hem de işyeri sahipleri için muafiyet şartları...


Geri Dön