29 / 04 / 2024

Kilis'te ay sonuna kadar 1.045 adet deprem konutu teslim edilecek! Depremzedelere müjde!

Kilis'te ay sonuna kadar 1.045 adet deprem konutu teslim edilecek! Depremzedelere müjde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kilis'teki 2 bin 340 deprem konutunun inşasını sürdürdüklerine dikkat çekti ve ay sonuna kadar 1.045 adet evi teslim edeceklerini açıkladı. İşte Özhaseki'nin o açıklaması...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kilis'teki deprem konutları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Özhaseki, X sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda, Kilis'te, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak yuvalar inşa ettiklerine dikkat çekti. 

Özhaseki, söz konusu paylaşımına Kilis'e konut, köy evi, iş yeri, ahır ve depodan oluşan toplam 4 bin 58 bağımsız bölüm yapacaklarını aktararak başladı. 

Kilis te ay sonuna kadar 1.045 adet deprem konutu teslim edilecek! Depremzedelere müjde!

ARALIK AYININ SONUNA KADAR 1.045 EV TESLİM EDİLECEK

Bakan Özhaseki, 2 bin 340 konutun ihalesinin tamamlandığını ve yapımının sürdürüldüğünü belirtti. 

"Aralık ayı sonuna kadar 1045 evimizi hemşehrilerimize teslim edeceğiz. 6 Şubat depremlerinin yaralarını birlikte sarmayı sürdürüyoruz" ifadelerini kullanan Özhaseki, her bir vatandaş sağlam, güvenli, iklim dostu yuvasına kavuşana kadar durup dinlenmeden çalışacaklarının altını çizdi. 

Kilis te ay sonuna kadar 1.045 adet deprem konutu teslim edilecek! Depremzedelere müjde!

HATAY VE ŞANLIURFA'DA DA ÇALIŞMALAR TAM GAZ

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7'den büyük iki depremden 11 il etkilendi. Büyük yıkım yaşanan 11 ilde, konut inşaatları hızla devam ediyor ve son dakika gelişmeleri sık sık paylaşılıyor. 

Bunların yanı sıra, Bakan Mehmet Özhaseki, dün yaptığı bir başka açıklamasında da asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra Hatay'da yapımına başlanan 45 bin 186 bağımsız bölümün inşasının sürdüğüne dikkat çekmişti. Özhaseki, bu ayın sonuna kadar Hatay'da 6 bin 979 deprem konutunun hak sahiplerine teslim edileceğini de açıkladı. 

Şanlıurfa'da da depremzedeler için yapılan konutların çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentteki son durumu aktardı ve şu an kırsalda 242 konutun yapımının devam ettiğine, bir kısmının tamamlanma aşamasına geldiğine vurgu yaptı. 

Vali Şıldak, planlarının kırsal bölgelerde 900 ila 1000 civarında konut yapmak olduğunu belirtti ve "Vatandaşlarımıza bunları da en kısa zamanda teslim etmeyi öngörmekteyiz" açıklamasında bulundu.

TOKİ'den Kocaeli’de yüzde 25 peşinat ve 72 ay vadeyle konut satışı!

Hatay 100. Yıl Köyü'nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

Malatya'da çalışmalar tam gaz: Orta hasarlı binalar, yerinde dönüşüm,  TOKİ  konutları... Hem tarih hem rakam verildi!

Şanlıurfa'da depremzedeler için yapılan köy konutları en kısa zamanda teslim edilecek!


Geri Dön