27 / 04 / 2024

Hatay 100. Yıl Köyü'nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

Hatay 100. Yıl Köyü'nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneğinin işbirliği ve sanatçılar, iş insanları ve gönüllülerin katkılarıyla üniversite kampüsü içerisinde depremzedeler için temeli atılan "100. Yıl Köyü" isimli yaşam alanının 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.



Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneğinin işbirliği ve sanatçılar, iş insanları ve gönüllülerin katkılarıyla üniversite kampüsü içerisinde depremzedeler için temeli atılmış olan "100. Yıl Köyü" isimli yaşam alanının 3 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan yazılı açıklamaya göre, Jandarma Asayiş Vakfı Genel Müdürü Hakan Saraç ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, depremzedelerin yüzünü güldüren projede gelinen aşamaya ilişkin bilgi sunmak ve görüş alışverişi yapmak için YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ı makamında ziyaret etti.

Konu ile ilgili olarak verilen bilglere göre YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar söz konusu ziyarette, kampüs içinde hayata geçirilecek projenin depremden etkilenen üniversite personeline umut olduğunu dile getirdi.

Paylaşılan bilgilere göre Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bütün üniversitelerin büyük özveriyle depremzedeler için tüm imkanlarını ortaya koyduklarını kaydeden YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yardım organizasyonlarının yanı sıra yaşanan sıkıntılara bilimsel yönden de çözüm üretmek için çalıştıklarını söyledi.

Üniversitelerin bu tür felaketlerden sonra toplumsal hayatın yeniden ayağa kalkmasında büyük rol oynadığına işaret eden Özvar, projeyi gönülden desteklediklerini dile getirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, açıklamasında şunları dile getirdi: "Üniversite personelimiz için başlatılmış olan söz konusu bu proje, dayanışmanın, işbirliğinin en güzel örneklerinden biri. Bu girişimi gönülden destekliyor, katkı sağlayanlara, bağış yapanlara teşekkür ediyoruz. Depremi yaşayan, yakınlarını kaybeden, konutları yıkılan ve hasar gören insanlarımızın acılarını azaltmanın, onların yeniden ayağa kalkmasını sağlamanın en güzel yolu budur. Söz konusu projeye destek ve katkıların devam etmesini bekliyoruz." dedi.

Hatay 100. Yıl Köyü nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

UĞUR ASLAN VE İLKER AYRIK DA KATILDI

Yine verilen bilgilere göre diğer bir yandan, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneği arasında imzalanmış olan protokol uyarınca üniversite kampüsü içinde 120 dönümlük araziye kurulacak yaşam alanı için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Söz konusu projede gerçekleştirilen törene, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı, Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, Hatay İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ömer Ersever, Gülmek İyileştirir Derneği üyeleri ve üniversite personelinin yanı sıra projeye destek veren sanatçılar Uğur Aslan ile İlker Ayrık da katılım sağladı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına ithafen "100. Yıl Köyü" adı verilen yaşam alanında hayata geçirilecek olan konutlardan depremzedeler 3 yıllığına ücretsiz yararlanacak.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre AFAD'ın altyapı desteği ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi kampüsünde kurulacak olan söz konusu yaşam alanında 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olarak planlanan toplam 300 konut ile kreş, ilköğretim okulu, kütüphane, spor alanları, pazar yeri, paylaşımlı iş yeri ve ibadethane bulunacak.

Söz konusu bölgenin özelliklerini taşıyan mimari unsurların kullanılacağı yapılar dayanıklı, toksik yayılımlardan arındırılmış, üst düzey performans sunan kerpiçten yapılacak.

Ayrıca 100. Yıl Köyü projesi, sürdürülebilir ve uzun vadeli bir yatırım projesi şeklinde planlandı. Proje ile depremzedelerin orta vadede barınma ihtiyacının ücretsiz karşılanmasının dışında uzun vadede binlerce üniversiteliye destek sağlanması hedefleniyor.

100. Yıl Köyü'nün 3 ayda tamamlanması planlanıyor. Söz konusu konutlar, depremzedelerin 3 senelik kullanımlarından sonra 7 yıl kiraya verilecek, 10 yılın sonunda da Hatay Mustafa Kemal Üniversitesine bedelsiz olarak devredilecek.

Üniversite bu konutları öğrenci yurdu, lojman ve destek birimleri şeklinde kullanmaya devam edecek.

 

Mağdur Ev Sahipleri Dayanışma Platformu'ndan anket ve imza kampanyası!

Kuşadası'ndaki lüks sitenin sakinleri ‘istinat’ kabusu yaşıyor! Ölümden döndüler!

Belediyeden imarlı 13 arsa! İhalesi 13 Aralık'ta!


Geri Dön