28 / 04 / 2024

Kuşadası'ndaki lüks sitenin sakinleri ‘istinat’ kabusu yaşıyor! Ölümden döndüler!

Kuşadası'ndaki lüks sitenin sakinleri ‘istinat’ kabusu yaşıyor! Ölümden döndüler!

Hafta sonu etkili olan fırtına ve sağanak yağış sebebiyle içerisinde lüks villaların bulunduğu sitenin istinat duvarı yıkıldı. Herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren site sakinleri, en kısa sürede önlem alınmazsa üst sokaktaki binaların da aşağı doğru kaymasından korktuklarını söyledi.



 

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde hafta sonu etkili olan fırtına ve sağanak yağış sebebiyle içerisinde lüks villaların bulunduğu sitenin istinat duvarı yıkıldı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 5 metrelik dev beton blok büyük bir gürültüyle yıkıldı, toplamda 4 lüks villada hasar oluştu.

Yeni Asır'ın aktardığı detaylara göre sorumlu olduklarını düşündükleri müteahhit firma ile görüştüklerini fakat herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren site sakinleri, en kısa sürede önlem alınmazsa üst sokaktaki binaların da aşağı doğru kaymasından korktuklarını söyledi.


ÖLÜMDEN DÖNDÜLER

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Ege'yi hafta sonu etkisi altına alan fırtına ve sağanak yağış, Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda da hayatı olumsuz bir şekilde etkiledi. 

Paylaşılan bilgilere göre geçen 26 Kasım sabahı saat 04.22'de Değirmendere Mahallesi 802 ile 812 sokakları arasında yer alan Adasuit Yavansu Sitesi'ndeki 5 metrelik istinat duvarının bir kısmı büyük bir gürültü ile çöktü.

Kuşadası ndaki lüks sitenin sakinleri ‘istinat’ kabusu yaşıyor! Ölümden döndüler!

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre toplamda 24 konuttan oluşan iki blok ile 8 lüks villanın yer aldığı sitedeki 4 villada büyük çapta maddi hasar yaşandı. Sabaha karşı çıkan gürültüye uyanan ve ilk başta deprem olduğunu sanan site sakinleri, evlerine dolan çamuru görüp dışarı çıkınca korkunç tablo ile karşılaştıklarını adeta ölümden döndüklerini söyledi.

PROJEYE UYGUN MU?

Site sakinleri yaptıkları açıklamada "Yol yapım çalışması esnasında hafriyat atıkları 802 sokakta toplandı. Belki bu nedenle drenaj kanalları tıkanmış olabilir fakat öncelikli olarak istinat duvarının projeye uygun yapılıp yapılmadığının araştırılması gerekli. Yamaçta bulunan konutlarımız yukarı doğru sıralanmış şekilde. Bizim ve diğer üst sokaktaki site sakinlerinin en büyük endişeleri yukarıdaki konutların da aşağıya doğru kayması. Anında müdahale edilmesi için illa birilerinin ölmesi mi gerekli? Yetkililer buradaki sorunu en kısa sürede çözüme kavuşturmazsa sorumlular hakkında hukuki yollara başvuracağız" dedi.

 

Belediyeden imarlı 13 arsa! İhalesi 13 Aralık'ta!

Eyüpsultan Belediyesi'nden Kemerburgaz'da 754 milyon TL'ye KDV'den muaf konut imarlı arsa!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 72 personel alacak! İşte TKGM personel alımı başvuru tarihleri!


Geri Dön