27 / 04 / 2024

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 72 personel alacak! İşte TKGM personel alımı başvuru tarihleri!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 72 personel alacak! İşte TKGM personel alımı başvuru tarihleri!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM), merkez ve taşra hizmet birimlerinde çalışacak 72 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Peki TKGM personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak?



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM), merkez ve taşra hizmet birimlerinde çalışacak olan toplam 72 sözleşmeli personel alacağını açıkladı. Peki Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı için nasıl başvurulur, başvuru şartları neler?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafından paylaşılan personel alımı ilanında; "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merkez ve taşra hizmet birimlerinde çalıştırılmak için, yerleştirileceği bölgesi, şehri ve birimi belirtilen 27 (yirmi yedi) adet Sözleşmeli Tekniker ve 45 (kırk beş) adet Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilmek üzere, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 2. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendine göre KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle personel alımı yapılacaktır." ifadeleri yer aldı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 72 personel alacak! İşte TKGM personel alımı başvuru tarihleri!

TKGM PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ 2023

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) personel alımı için merakla beklenen başvurular, 18 Aralık 2023 tarihinden 22 Aralık 2023 tarihi saat: 23:59'a kadar devam edecek. Söz konusu başvurular e-devlet üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı - Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek.

TKGM BAŞVURU ŞARTLARI 2023

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde yer alan şartları taşıyor olmak.

2) Başvuru yapılacak olan unvan ile aynı unvanda Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli şekilde çalışmıyor olmak.

3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin; "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi ya da sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenmiş olan istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri durumunda fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir sene geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." hükmüne uygun olmak.

 

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Hatay'da ay sonuna kadar 7 bine yakın konut sahiplerine teslim edilecek!

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!


Geri Dön