28 / 04 / 2024

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada 2021 yılından bu yana kamuoyunda “maketten satış” şeklinde bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin TL idari para cezası uyguladıklarını dile getirdi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada 2021 yılından bu yana halk arasında “maketten satış” şeklinde bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin TL idari para cezası uyguladıklarını dile getirdi.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan söz konusu konu paylaşılan bilgilere göre milletvekillerinin konuyla ilgili soru önergelerini cevaplayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bakanlık tarafından yürütülen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin denetimler dahilinde 2021 yılından 30 Eylül 2023'kadar geçen zamanda toplam 76 firmanın denetlendiğini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı.

Aktarılan detaylara göre Ticaret Bakanı Ömer Bolat konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Tespit edilen aykırılıklar sebebiyle 56 milyon 657 bin 591 Türk Lirası idari para cezası uygulandı. Toplamda 4 firmanın denetimi hala devam etmektedir. 2015'ten itibaren toplamda 14 şirket hakkında 8 soruşturma raporu düzenlenerek, haklarında suç duyurusunda bulunuldu” diye konuştu.

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Milliyet'te yer alan habere göre Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Reklam Kurulu aracılığı ile de 2021'den bugüne kadar toplamda 28 şirketin konut amaçlı taşınmaz satışlarına ilişkin reklam ve ilanlarının incelenmesi sonucu 22 tanesinin mevzuata aykırı bulunduğunu, bunların 16 tanesi hakkında durdurma, 6’sı hakkında da idari para ve durdurma cezalarına hükmedildiğini dile getirerek “Toplamda 934 bin 272 Türk Lirası idari para cezası uygulanmıştır” diye konuştu.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yarım bırakılmış konut projelerinin idarenin denetiminde tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmesi konusu ile ilgili olarak bakanlığına verilmiş bir görev ve yetki olmadığına değinen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, suç teşkil eden hususları Cumhuriyet Başsavcılıklarına intikal ettirdiklerini dile getirdi.

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

Kale Grubu, 10 günde 8 yeni gayrimenkul şirketi kurdu!

TOKİ Denizli Serinhisar teslimleri başladı! Serinhisar  TOKİ  teslim takvimi!


Geri Dön