28 / 04 / 2024

Kale Grubu, 10 günde 8 yeni gayrimenkul şirketi kurdu!

Kale Grubu, 10 günde 8 yeni gayrimenkul şirketi kurdu!

Kale Grubu, geçtiğimiz hafta 7 yeni gayrimenkul şirketi kurmuştu. Bu şirketlere bir yenisi eklendi. Kale Grubu tarafından, Kalebodur Gayrimenkul Ticaret A.Ş. dün kuruldu. 



Kale Grubu Başkan ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Okyay, Başkan Yardımcısı Tarık Özçelik ve Genel Müdürü Yusuf Kınay, Kale Grubu Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Haluk Alperat yeni şirket kurdu. 

Kalebodur Gayrimenkul Ticaret A.Ş., 131 milyon 633 bin 38,98 Türk Lirası sermaye bedeli ile kuruldu. Söz konusu şirketin adresi, Levent Mahallesi Beşiktaş olarak belirtildi. Kalebodur Gayrimenkul Ticaret A.Ş., Kale Grubu tarafından kurulan 8'nci yeni şirket oldu. 

Kalebodur Gayrimenkul Ticaret A.Ş.'nin faaliyet alanı şu şekilde: 

a.Gayrimenkul geliştirme faaliyetleri yürütmek; pazar araştırması, yatırım analizi yapmak; hukuki açıdan incelemek; sektörel gelişmeleri takip etmek; imar planlarını araştırmak ve takip etmek; Gayrimenkul yatırım portföyü oluşturmak ve geliştirmek, 

b.Bağımsız olarak veya diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak konsorsiyum şeklinde konut, modern yerleşim birimleri, alışveriş merkezleri, ticaret ve iş merkezleri, fabrika,depo tesisleri, park alanları, oteller, moteller, konaklama yerleri, her türlü turizm tesisleri, sosyal amaçlı tesisler,turistik, sportif, eğitimsel ve kültürel tesisleri, sinema,tiyatro salonları,hastane, huzurevleri kurabilir,inşa edebilir.başkalarına yaptırabilir,işletebilir,işlettirebilir satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, kiracısı olduğu gayrimenkulleri alt kiraya verebilir ve bunlar üzerinde ayni ayni ve şahsi her türlü tasarrufta bulunabilir ve 30.11.2023 tarihinde tescil edilen ana sözleşmesinde yazılı diğer işler.

Zeynep Bodur Okyay kimdir?

Kale Grubu, 10 günde 8 yeni gayrimenkul şirketi kurdu!

Zeynep Bodur Okyay, 1964 yılında İStanbul'da doğdu ve 1985'te İtalyan Lisesi'ni bitirdikten sonra 1989 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 

1992-1993 yılları arasında Çanakkale'nin Çan ilçesindeki Çanakkale Seramik Fabrikaları'nın üretim birimlerinde yönetici adayı şeklinde çeşitli görevler üstlenen Zeynep Bodur Okyay, 1995'te Kale Grubu'nun Pazarlama Şirketleri İcra Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı’na atandı. 

2007'den bu güne Kale Grubu Başkanı ve CEO'su olarak görevini sürdüren Zeynep Bodur Okyay, 2013-2022 yılları arasında  iki dönem üst üste İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanlığını da yaptı. Okyay, Global İlişkiler Forumu Yönetim Kurulu Başkanlığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Üyeliği, DEİK İtalya İş Konseyi Başkanlığı, İtalyan Ticaret Odası Derneği Başkan Yardımcılığı, Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Üyeliği, Etki Yap Danışma Kurulu Üyeliği ve Birleşmiş Milletler İstanbul Kalkınmada Özel Sektör Uluslararası Merkezi Danışma Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulundu. 

Osman Okyay kimdir? 

Kale Grubu, 10 günde 8 yeni gayrimenkul şirketi kurdu!

Osman Okyay, 1966 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü mezunu olan Osman Okyay, Amerika Birleşik Devletleri’nin University of New Hampshire Üniversitesi’nden yine Makina Mühendisliği alanında Master'ını yaptı. 

1994 yılında Kale Grubu'na katılan Osman Okyay, Kalekalıp A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı görevi ile çalışmaya başladı. Okyay, 1997 senesinde Kalekalıp A.Ş. Genel Müdürlügü’ ne atandı, 2000 – 2022 yıllarında ise Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanlığı görevlerini yaptı. 

Kale Grubu’nun General Electric, Pratt & Whitney, Rolls Royce gibi dünyanın dev şirketleri ile ortaklıklar kurmasını sağlayan Osman Okyay, Türk – ABD İş Konseyi’nin 2013-2015 yılları arası Türk Kanadı başkanlığına seçildi. Ayrıca, bugün itibarıyla, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Birleşik Krallık İş Konseyi Başkanlığı, Türkiye-Amerika ve Türkiye-Kanada İş Konseyleri Yürütme Kurulu Üyeliği, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Üyeliği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, OYAK Genel Kurul Üyeliği, Bogaziçi Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği gibi görevlerini yapıyor. 

Osman Okyay, eşi Zeynep Bodur Okyay ve oğlu İbrahim ile birlikte İstanbul'da yaşıyor. 

Tarık Özçelik kimdir? 

Kale Grubu, 10 günde 8 yeni gayrimenkul şirketi kurdu!

Tarık Özçelik, 1692 yılında doğdu. Eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde tamamlayan Özçelik, 1988'de Çanakkale Seramik Fabrikaları Bilgi İşlem Bölümü'nde programcı olarak göreve başladı. 

1995 ve 2001 yılları arasında Kalepazarlama Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Özçelik, 2004'e kadar Pazarlama Grup Başkanlığı, 2004-2013 yılları arasında ise Seramik Grup Başkanı görevini sürdürdü. 

Evli ve iki çocuk babası olan Özçelik 2013'ten beri Üretim Sistemleri ve Operasyonel Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevine devam ediyor. 

Haluk Alperat kimdir? 

Kale Grubu, 10 günde 8 yeni gayrimenkul şirketi kurdu!

Haluk Alperat, 1694 senesinde doğdu. 199'de Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olan Haluk Alperat, 1990'da Bilkent Üniversitesi’nde işletme alanında yüksek lisans eğitimini bitirdi. 

Kariyer hayatına İnterbank’ta başlayan Alperat, 1990-1993 yılları arasında İnterbank’ın Sermaye Piyasaları Bölümü’nde görev yaptı. 1993-1996 yıllarında Finansbank’ta Kurumsal Finansman Bölümü’nde çeşitli pozisyonlarda görev almasından sonra son olarak Grup Müdürlüğünü üstlendi. 

2000-2002 yılları arasında Raymond James Türkiye Kurumsal Finansman Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Alperat, 2002-2007 yılları arasında Denizbank’ın iştiraki olan Ekspres Yatırım’da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. 

Haluk Alperat, şirketin TMSF’den faal olmayan bir durumda satın alınmasından itibaren Kurucu CEO görevindeydi. 2007'den bu güne ise Kale Grubu Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor. 

İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Alperat evli ve iki çocuk babası.

Kalebodur Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kale Grubu'ndan 631.3 milyon TL'lik 7 yeni gayrimenkul şirketi!

Manavgat Akdeniz Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 


Geri Dön